Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AirPrint iPad Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 bebeto97

bebeto97
  • 41 postów
  • SkądWawa

Napisano 18 stycznia 2018 - 19:14

Witam, 

mam problem z drukowaniem tylko z iPada Pro. Do tej pory było wszystko ok. Wczoraj próbuje wydrukować coś z tableta i niestety brak dostępnych drukarek. Biorę odrazu iPhona i.. jest drukuje. To samo z Mac i tak samo większy ipad Pro. Natomiast mały ani drgnie. Drukarka HP laser jet pro MFP M125NW, niestety nie jest na liście AirPrint ale do tej pory wszystko działało jak trzeba. Żadne formaty, przeinstalowania na nowo, włączenia i wyłączenia internetu, drukarek nic nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł? 

#2 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 21:34

Może głupie pytanie ale czy na iPadzie nie wyłączyło się wifi? ;)

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 stycznia 2018 - 10:42

a tablet restartował?

#4 bebeto97

bebeto97
  • 41 postów
  • SkądWawa

Napisano 21 stycznia 2018 - 17:21

reset był, wi fi działa. wydaje mi się, że problem dotyczy nowego iOS od 11 zaczęło się to. 

#5 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 stycznia 2018 - 18:53

reset był, wi fi działa. wydaje mi się, że problem dotyczy nowego iOS od 11 zaczęło się to. 

Wyczuwam w tym standardową (od lat) zagrywkę HP czyli "zawoalowana" sugestia kup sobie nową drukarkę...

Nie jesteś pierwszy i ostatni.

Na przyszłość kup Brothera i problemów nie będzie.

Pozdrawiam z 3City

#6 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 23 stycznia 2018 - 09:28

Myślę, że źle wyczuwasz. Przecież działa na innych iPadach (iPad mini, iPad Pro duży?, iMac), problem występuje tylko z iPad Pro (małym?).

Na tych innych iPadach jest ten sam iOS zainstalowany czy inna wersja? Jeśli tylko na tym jednym iPadzie jest iOS 11 to... może szukałeś aktualizacji firmware dla drukarki na stronie HP?

Jak mi się coś takiego dzieje to kombinacja restartu: drukarka -> iPad -> router pomaga na którymś z tych etapów. AirPrint nie zmienił się z tego co wiem wcale od momentu wprowadzenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych