Witam. Mam sys 10.4.11, Safari 3.0.4, wlaczone blokowanie pop-up'ow i zaraz mnie szlag trafi przez w kolko wyskakujace okienko Instytutu Badan Rynkowych z ankieta. Jest jakis plugin lub cos tam co da rade to zablokowac? Bo to strasznie irytujace jest. Jak juz gdzies byl taki temat to linka prosze bo sie nie dokopalem.
Pozdrawiam

pop-up ankieta - jak zablokowac
Rozpoczęty przez
Riccardo
, 16 lut 2008 13:47
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 lutego 2008 - 13:47
Napisano 16 lutego 2008 - 17:01
przyłączam się do pytania... denerwuje mnie to strasznie - żeby nie powiedzieć wkur...

Napisano 03 marca 2008 - 15:49
naprawde nikt nie wie? Pomozcie prosze...
Napisano 03 marca 2008 - 15:58
Spróbuj tak: Safari > Preferencje > Ochrona, zaznacz „Akceptuj cookies: zawsze”.
Może po prostu Safari nie zapamiętuje sobie pliku cookie z informacją, że kliknąłeś w „Nie”?
- Riccardo lubi to
Napisano 03 marca 2008 - 16:36
wyedytuj sobie plik /etc/hosts
tu masz gotowca z polskimi adresami a jak nie pomoze to dodaj ip recznie
http://www.mvps.org/...p2002/hosts.txt
tu masz gotowca z polskimi adresami a jak nie pomoze to dodaj ip recznie
http://www.mvps.org/...p2002/hosts.txt
- Krzysiek lubi to
Napisano 04 marca 2008 - 10:36
wyedytuj sobie plik /etc/hosts
a gdzie on sie znajduje?
Napisano 04 marca 2008 - 11:39
w /etc/
w finderze menu go a potem go to folder
tylko cos mi sie zdaje ze to nie rozwiaze twojego problemu w 100% - okienko nadal bedzie wyskakiwac tyle ze puste. moze sprobuj pithhelmeta lub/i safta? bedzie latwiej.
Napisano 04 marca 2008 - 12:19
Dzieki
Na razie dziala to co podeslal Gregory.
Napisano 04 marca 2008 - 12:54
I koniecznie zaznacz sobie akceptowanie wszystkich cookies w ustawieniach Safari.
Safari ma to domyślnie idiotycznie skonfigurowane na akceptowanie ciastek tylko z domeny, co powoduje że wszystkie reklamy emitowane z adserverów przy każdej odsłonie widzą Cię jako nowego użytkownika i ochoczo wypalają reklamy.
Safari ma to domyślnie idiotycznie skonfigurowane na akceptowanie ciastek tylko z domeny, co powoduje że wszystkie reklamy emitowane z adserverów przy każdej odsłonie widzą Cię jako nowego użytkownika i ochoczo wypalają reklamy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych