Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z ładowaniem indukcyjnym iPhone X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 12:35

Mam następujący problem z bezprzewodowym ładowaniem mojego iPhone'a.

Posiadam ładowarkę Nilkin Magic Disk 3 (http://nillkin.org/i...(4)-800x800.jpg). Podłączona jest do gniazdka za pomocą adaptera od Apple i kablem z zestawu Nilkina. Zauważyłem, że ładowanie jest czasami przerywane, po czym łączy się ponownie i ładuje dalej - w trakcie całego cyklu z 15-20 razy. Czy to normalne zachowanie, np. aby schłodzić urządzenie (zauważyłem też spore nagrzewanie podczas ładowania)? Nie korzystałem nigdy wcześniej z ładowania indukcyjnego, a nie chcę żeby zajechało mi to baterię... :/

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 stycznia 2018 - 13:06

A jakieś etui masz na telefonie?

iPhone 15 Pro

#3 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 13:12

A jakieś etui masz na telefonie?

Apple Silicone Case

#4 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 stycznia 2018 - 13:18

To zdejmij i spróbuj bez. Może ta ładowarka nie daje rady przez jego grubość. Chociaż nie powinno to być problemem. Albo po prostu uszkodzona ładowarka. Coś takiego jak przerywanie nie powinno mieć miejsca. Jak dalej będzie się tak działo bez etui to może pożycz ja jakiemuś znajomemu co ma samsunga czy inny telefon z Qi i niech sprawdzi. Jak będzie dalej przerywać to reklamuj ładowarkę. Najlepiej jakbyś sprawdził dla pewności jeszcze na innej ładowarce. Jak nie będzie dalej działać to jest problem z cewką w telefonie. Wtedy przywrócenie ustawień na początek a jak nic to nie da to serwis.

Użytkownik Regiss edytował ten post 12 stycznia 2018 - 13:24

iPhone 15 Pro

#5 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 12 stycznia 2018 - 15:03

zauważyłem też spore nagrzewanie podczas ładowania)

Z podstaw elektryki wiemy, ze indukcja wiaze sie z wieksza iloscia wydzielania ciepla :)

#6 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 stycznia 2018 - 15:32

A dzisiejsze baterie najbardziej nie lubią wysokich temperatur. Więc tak, na pewno bateria ładowana w ten sposób szybciej straci swoje parametry niż bateria ładowana po kablu.

iPhone 15 Pro

#7 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 16:11

Bez case'a od 80 do 100% poszło bez zająknięcia... Czyli co, etui reklamować?  :rolleyes: 

#8 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 stycznia 2018 - 16:38

Etui jest ok, ładowarka kiepska. Pewnie mała cewka i nie daje rady przez etui. Jak Możesz to oddaj ta ładowarke i kup inna. Albo zmiana etui na jakieś cienkie. Twój wybór.

iPhone 15 Pro

#9 bunny2000

bunny2000
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 stycznia 2018 - 16:05

Witajcie

Raczej nie będzie to wina etui, ponieważ mam taką samą ładowarkę jak ty, i nie mam/nie miałem żadnego problemu tego typu, z ładowaniem ani poprzednio w etui Nillkin Nature, ani obecnie w znacznie grubszym Spigen Liquid Armour, tak że raczej stawiał bym na problem z samą ładowarką.

O przepraszam, jednak podczas pisania sprawdziłem, i mam nieco inną ładowarkę Nillkina, bo wersję IV. Więc może trzecia wersja ma jakiś problem z pokrowcami.

#10 bapko

bapko
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 marca 2019 - 17:57

Ja z kolei już drugi raz zauważyłem problem z ładowaniem indukcyjnym mojego XS. Zarówno na mojej domowej ładowarce beseus jak i w samochodzie na ładowarce indukcyjnej naładuje się do pewnego stopnia no 70 lub 90% i nie ładuje dalej. Nie występuje to ciagle, jedynie dwa razy to zauważyłem. Telefon nie był pod obciążeniem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych