Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kabel zasilający USB-C Macbook Pro 13 2016/2017

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 fazik

fazik
  • 36 posts
  • SkądKielce

Posted 10 January 2018 - 09:37

Po miesiącu używania końcówka przewodu zasilającego USB-C już mi się ukręciła, guma przy wtyczce się ułamała i mam przewody na wierzchu.

Czy ten kabelek to zwyczajne USB-C i można go zastąpić takim samym zwyczajnym i będzie działał z zasilaczem 61W?

Tzn czy np to: http://allegro.pl/ka...6989845317.html to jest zwykły kabel USB sprzedawany jako super zamiennik dedykowany do Macbooka z namaszczeniem od samego TimaKuka? Czy faktycznie te kabelki zasilające czymś się charakteryzują?

Druga sprawa to czy ktoś z Was testował taki wynalazek na wzór starego kabla magnetycznego od Magsafe?

http://allegro.pl/ka...6929709099.html

Zdaje to egzamin? Nie ma za niskich napięć czy coś?

MBP 13" 2017, Galaxy S8

#2 cobytuwpisać-945fbb9a76

cobytuwpisać-945fbb9a76
  • 454 posts

Posted 10 January 2018 - 12:27

firmowy kabel USB-C będzie ok

jeśli chodzi o ten z wtyczką magnetyczną to ja osobiście bym nie ryzykował, 

#3 kalvin

kalvin
  • 789 posts
  • SkądDE

Posted 10 January 2018 - 13:14

Kabel od apple tylko takim bezpiecznie i dobrze naładujesz baterie. Nie ryzykuj i nie kupuj tanich kabli bo niedość że nie będzie ładować to ryzyko uszkodzenia sprzętu jest bardzo duża :) 

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#4 wojo2000

wojo2000
  • 121 posts
  • SkądPoland/Lodz

Posted 17 January 2018 - 08:41

A czy apple nie powinno wymienić kabla USB-C na gwarancji? Według mnie te nowe zasilacze z kablem USB-C to jedna wielka porażka, są zbyt sztywne i przy zwijaniu ich do torby wtyczka przy zasilaczu zostaje mocno nadwyrężona.

Jakie są Wasze doświadczenia? Czy na czas transportu wypinacie kabel z zasilacza? Czy macie jakiś sposób na zwijanie?

#5 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 20 January 2018 - 00:21

A czy apple nie powinno wymienić kabla USB-C na gwarancji? Według mnie te nowe zasilacze z kablem USB-C to jedna wielka porażka, są zbyt sztywne i przy zwijaniu ich do torby wtyczka przy zasilaczu zostaje mocno nadwyrężona.

Jakie są Wasze doświadczenia? Czy na czas transportu wypinacie kabel z zasilacza? Czy macie jakiś sposób na zwijanie?

Oczywiście, że (w trosce o kabel) należy odłączać kabel od zasilacza na czas transportu (zwłaszcza, jak narzekasz na "sztywność" i zauważasz "mocne nadwyrężenie" w przypadku gdy nie wypinasz)

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 01 February 2018 - 16:19

uzywam tego kabla magnetycznego juz dobre pare miesiecy i sobie chwale. bardzo wygodne rozwiazanie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users