Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 5s - problem z dotykiem + ekran do góry nogami

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 09 January 2018 - 23:23

Do tej pory byłam szczęśliwą posiadaczką 5s. I pewnie dalej bym była, gdyby nie problemy, które pojawiły się jakiś czas temu: Telefon ma problem z dotykiem, czasem nie reaguje podczas pisania wiadomości a druga sprawa, która jeszcze bardziej mnie dziwi to odpalanie niektórych aplikacji- przez sekundę uruchamiają się... do góry nogami!  :blink:

Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam szkło na ekranie, ale sprawdzałam po zdjęciu dotyk też potrafi szwankować. Ekran do góry nogami jest dla mnie zagadką sfinksa...  ( cały czas jadę na iOS8)  

#2 iFanatic

iFanatic
  • 95 posts

Posted 10 January 2018 - 00:10

Witaj,czy w telefonie był wcześniej wymieniany ekran?

#3 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 10 January 2018 - 07:28

A gdzie kupiłaś telefon :) bo wygląda na albo składaka z Chin, albo majstrowanego przy ekranie oryginała.

#4 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 10 January 2018 - 19:13

Ekran nie był nigdy wymieniany. Kupiony w Euro RTV 3 lata temu...

#5 tuteraz

tuteraz
  • 35 posts
  • SkądBest, Netherlands

Posted 11 January 2018 - 03:34

Pierwsze co zapyta serwis Apple to: "czy próbowała Pani jeszcze raz zainstalować oprogramowanie iPhone'a z programu iTunes?" Także spróbuj... Podłącz pod komputer kablem i uruchom program iTunes. Przejdź do zakładki z telefonem i wybierz opcję ponownego wgrania oprogramowania. Jeśli to nie pomoże, to zostaje serwis Apple. Spróbuj wcześniej usunąć folię z wyświetlacza, może (choć to absurd) powodować problemy z dotykiem, ale raczej nie problem z obróceniem ekranu... Powodzenia.

| M. Kaczmarek | Apple MacBook Pro 2017 13" A1708

#6 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 12 January 2018 - 08:41

A czy mogę jeszcze raz zainstalować ios bez obaw ze mi go zaktualizuje do najnowszej wersji ? Czy nie ma takiego ryzyka ? Tak jak wspominałam korzystam z ios 8

#7 duudeek

duudeek
  • 35 posts
  • SkądPłock

Posted 12 January 2018 - 09:59

Wykryję najnowszą wersje oprogramowania

#8 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 12 January 2018 - 18:40

Wykryję najnowszą wersje oprogramowania

ok wykryje, ale od razu ją też zainstaluje ?

#9 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 12 January 2018 - 18:48

zrób kopie zapasową w itunes, odłącz tel i daj z ustawień wyzeruj. Wtedy będziesz miala czysty ios 8 :) o ile nie był robiony jb

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#10 duudeek

duudeek
  • 35 posts
  • SkądPłock

Posted 12 January 2018 - 18:55

ok wykryje, ale od razu ją też zainstaluje ?

Wyskoczy CI okienko z komunikatem że jest dostępna nowsza wersja oprogramowania, automatycznie tego nie zrobi. Musisz potwierdzić 

#11 Sziszapangma

Sziszapangma
  • 55 posts

Posted 12 January 2018 - 22:16

Dzięki za info, no więc zrobiłam jak radziliście. Zastanawiam się przypadkiem czy to nie jest wina messengera, że tak się robi... ( będę obserwować czy w innych aplikacjach też tak się robi) zrobiłam zrzut, żebyście sami mogli zerknąć jak to wygląda:

22e192f2f9a3.png

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users