Czy ktoś z forumowiczów może mi powiedzieć, czy normalne jest, że w trakcie gdy jestem w swoim samochodzie i Iphone 7 połączy się z jego zestawem głośnomówiącym (zestaw seryjny BMW) w trakcie połączeń przychodzących nie pojawia mi się żaden sygnał na Apple Watch'u?
W ustawieniach bluetooth telefonu widzę, że telefon jet połączony jednocześnie i z Apple Watchem i z zestawem samochodowym, ale w trakcie połączenia - wyświetla mi się ono tylko w samochodzie. Dodam, że mam zaktualizowane zarówno IOS w zegarku, jak i telefonie. Jest to dla mnie o tyle ważne, że mój samochód "nie zgrywa" się do końca z Iphonem i w trakcie połączeń przychodzących wyświetla mi się sam numer i nie wiem kto do mnie dzwoni, a to jest czasem przydatne.
Przed Apple Watchem używałem zegarka Garmin Fenix 3 i tam działało wszystko normalnie - zegarek wyświetlał mi nazwisko osoby dzwoniącej i sygnalizował połączenie równolegle z samochodem. SMS-y przychodzą normalnie i wyświetlają się na zegarku - problem jest tylko z połączeniami. Po wyjściu z samochodu zegarek "odżywa" i pokazuje wszystko.
Taki sam problem ma mój kolega z Hondą CRV, więc nie jest to raczej problem z marką auta...
Z góry dzięki za pomoc