Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Informowanie o połączeniu przychodzącym w trakcie używania zestawu głośnomówiącego w aucie

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 batopl

batopl
  • 4 posts

Posted 09 January 2018 - 11:12

Czy ktoś z forumowiczów może mi powiedzieć, czy normalne jest, że w trakcie gdy jestem w swoim samochodzie i Iphone 7 połączy się z jego zestawem głośnomówiącym (zestaw seryjny BMW) w trakcie połączeń przychodzących nie pojawia mi się żaden sygnał na Apple Watch'u?

W ustawieniach bluetooth telefonu widzę, że telefon jet połączony jednocześnie i z Apple Watchem i z zestawem samochodowym, ale w trakcie połączenia - wyświetla mi się ono tylko w samochodzie. Dodam, że mam zaktualizowane zarówno IOS w zegarku, jak i telefonie. Jest to dla mnie o tyle ważne, że mój samochód "nie zgrywa" się do końca z Iphonem i w trakcie połączeń przychodzących wyświetla mi się sam numer i nie wiem kto do mnie dzwoni, a to jest czasem przydatne.

Przed Apple Watchem używałem zegarka Garmin Fenix 3 i tam działało wszystko normalnie - zegarek wyświetlał mi nazwisko osoby dzwoniącej i sygnalizował połączenie równolegle z samochodem. SMS-y przychodzą normalnie i wyświetlają się na zegarku - problem jest tylko z połączeniami. Po wyjściu z samochodu zegarek "odżywa" i pokazuje wszystko.

Taki sam problem ma mój kolega z Hondą CRV, więc nie jest to raczej problem z marką auta...

Z góry dzięki za pomoc

#2 gentelman

gentelman
  • 452 posts
  • SkądWroclaw

Posted 11 January 2018 - 07:55

Czesc, rowniez mam BMW (jesli to ma znaczenie) i takze ciagle po wejsciu do samochodu telefon jest sparowany z autem. Kazde polaczenie pojawia sie najpierw w iDrive (pokazuje kto dzwoni na blacie w samochodzie).

Jak sie domyslam Ty nie masz wyswietlacza i Tobie nie pokazuje, co do zegarka, wydaje mi sie ze w takim przypadku polaczenie jest z automatu przekierowane na samochod i ma po prostu wyzsze PRIO.

Macbook Air | iPhone 13pro | Watch 7 | AirPods Pro

#3 batopl

batopl
  • 4 posts

Posted 11 January 2018 - 11:44

Czesc, rowniez mam BMW (jesli to ma znaczenie) i takze ciagle po wejsciu do samochodu telefon jest sparowany z autem. Kazde polaczenie pojawia sie najpierw w iDrive (pokazuje kto dzwoni na blacie w samochodzie).

Jak sie domyslam Ty nie masz wyswietlacza i Tobie nie pokazuje, co do zegarka, wydaje mi sie ze w takim przypadku polaczenie jest z automatu przekierowane na samochod i ma po prostu wyzsze PRIO.

Pokazuje mi na Idrive - owszem, ale niestety moje BMW nie potrafi ogarnąć książki telefonicznej Iphone'a i wyświetla tylko numer bez nazwiska i w tej kwestii liczyłem na pomoc AW:( I się przeliczyłem, bo ten po wejściu do auta zaczyna milczeć... Jestem na bieżąco w kontakcie z Apple, dzwonią do mnie codziennie z Irlandii starając się znaleźć przyczynę, lecz póki co słabo to idzie. Wczoraj restartowałam za ich sugestią nawet całego Iphona, żeby go jako świeżaka sparować z AW i zobaczyć co będzie wtedy... Zmarnowałem z 2 godziny na Backupy i nic z tego nie wyszło. Cały czas echo...

#4 gentelman

gentelman
  • 452 posts
  • SkądWroclaw

Posted 11 January 2018 - 13:43

Nie specyzowalem moze w swojej wiadomosci, u mnie zegarek takze milczy. Tylko iDrive

Macbook Air | iPhone 13pro | Watch 7 | AirPods Pro

#5 batopl

batopl
  • 4 posts

Posted 11 January 2018 - 14:59

Nie specyzowalem moze w swojej wiadomosci, u mnie zegarek takze milczy. Tylko iDrive

Doczytałem, że najpierw Idrive, a potem zegarek i się wystraszyłem, że to moje auto lub zegarek mają coś nie tak. Ale skoro u Ciebie tez AW milczy więc niby powinienem być spokojniejszy (choć w cale nie jestem)... Poczekamy co na to Apple i czy dotychczasowa chęć pomocy w rozwiązaniu problemu da efekty...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users