Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7plus brak dźwięku powiadomień niektórych aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adam Paradowski

Adam Paradowski
  • 3 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 11:10

Witam. Mam taki problem,otóż zakupiłem nowego iphone 7 plus tylko aktywowanego 3 miesiące wcześniej przez kolegę w celu sprwadzenia sim-locka.

Po zainstalowaniu podstawowych aplikacji typu facebook,messenger,youtube itp. Powiadomienia przychodzą,ale bez dźwięku i wibracji. Messenger działa poprawnie

Oraz wszystkie inne aplikacje oprócz tych dwóch włącznie z instagramem który po odtworzeniu iphone zaczął działać poprawnie. Zauważyłem,że na słuchawkach te powiadomienia raz na jakiś czas przyjdą z dźwiękiem. Nie wiem czy jest to spowodowane wifi? Na LTE też nie działa.

Bo raczej wątpię,żeby była to wina nowego telefonu. Dodam,że tydzień temu miałem iphone 7 plus z niższą pamięcią na którym problem był taki sam. Nie jest to jakiś wielki problem,ale jednak można się podenerwować na brak dźwięku.

Dodam,że w ustawieniach powiadomień wszystko jest poprawnie.

@ref

Użytkownik Adam Paradowski edytował ten post 06 stycznia 2018 - 10:46

#2 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 12:44

Witaj,to jest problem iOS 11 wystarczy przeczytać posty na temat tego systemu w dziale rozmowy ogólne.Powiadomienia raz przychodzą raz nie raz z dźwiękiem raz bez dźwięku.Może wyjdzie wreszcie aktualizacja która to naprawi :)

#3 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 13:21

To nie problem 11tki tylko wina aplikacji! Sam chciałbym wiedzieć czemu jest tylko powiadomienie ale bez dźwięku. To samo mam na iPhonie iPadzie i to samo mam na nowym Mate 10 Pro przykładowo z aplikacji YouTube. Pomijam już FB, z Messengera wsio prawidłowo działa.
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#4 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 14:30

A co ma za znaczenie czy to wina systemy czy aplikacji jak na iOS 10 działało dobrze de facto nie ma się na to wpływu,dziwnym trafem innym na Messengerze i innych aplikacjach też powiadomienia nie działają poprawnie.Polecam przeczytanie forum anglo języcznych gdzie każdy wie,że na iOS 11 powiadomienia nie działają poprawnie począwszy od yt kończywszy na e-mail i SMS.

Użytkownik iFanatic edytował ten post 06 stycznia 2018 - 14:31

#5 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 06 stycznia 2018 - 14:42

U mnie problem nie występuje. Jeszcze nie zauważyłem braku jakiegokolwiek powiadomienia. Może to kwestia indywidualna jak się aktualizowano i jak się soft przyjął.
  • Ramcel76 lubi to

iPhone 11

#6 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 15:02

To dziwne bo u mnie wszystko działa poprawnie poza tym nieszczęsnym YouTube, tylko i wyłącznie z nim mam problemy powiadomień bez dźwięku i skoro nie pomaga przeinstalowanie go na nowo to jak to wytłumaczyć? Na Mate 10 Pro ustawiony tel. jako nowy i również ten sam błąd powiadomienia z dźwiękiem. Na iPadzie również to samo. Dalej będziesz pisać że to wina systemu? Dwa różne systemy a powiadomienie przychodzi ekran wybudza lecz nie ma dźwięku, hmm...

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 06 stycznia 2018 - 15:03

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#7 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 15:12

Znajdź mi posty na temat problemów z powiadomieniami yt na iOS 10,pozdrawiam...

#8 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 16:08

Małeś od początku 10tkę? W tym systemie też za dobrze nie działały powiadomienia z dźwiękiem, podpowiem Ci bo zaraz będziesz pisać że tam wszystko działało - słynny Messenger (potem je poprawiono) + inne jak Mail etc. (w dziale o 10 są tam posty to sobie poszukaj) to raz. Dwa. Wytłumacz mi proszę, już wracam do systemu 11 (najnowszy obecny) jak to możliwe ze u brata 7 Plus, a teraz ma X i również u niego na iPadzie są powiadomienia z dźwiękiem na YT! Słucham...? Pzdr :)

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 06 stycznia 2018 - 16:10

#9 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 06 stycznia 2018 - 16:15

Małeś od początku 10tkę? W tym systemie też za dobrze nie działały powiadomienia z dźwiękiem, podpowiem Ci bo zaraz będziesz pisać że tam wszystko działało - słynny Messenger (potem je poprawiono) + inne jak Mail etc. (w dziale o 10 są tam posty to sobie poszukaj) to raz. Dwa. Wytłumacz mi proszę, już wracam do systemu 11 (najnowszy obecny) jak to możliwe ze u brata 7 Plus, a teraz ma X i również u niego na iPadzie są powiadomienia z dźwiękiem na YT! Słucham...? Pzdr :)

Po pierwsze nie słucham bo jest to konwersacja pisemna po drugie twoje posty NIC nie wnoszą w pytanie zadane przez założyciela tematu.Po trzecie jaką różnicę dla założyciela tematu ma znaczenie czy to wina aplikacji yt czy system operacyjny jak bez aktualizacji,którejś z nich nic się nie zmieni co zresztą już napisałem  w PIERWSZYM poście pod tematem jeszcze przed Twoimi wypocinami.Zamiast pomagać zaśmiecasz bo tak czy siak musi ta osoba czekać na aktualizację.

#10 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 24 stycznia 2018 - 14:43

iP 7

Nie powiem, bo walczę z tym od dawna na moim koncie. Z tym, że zawsze jest konsekwentnie. Jeżeli jakaś aplikacja odtwarza dźwięk powiadomienia, to zawsze jest on odtwarzany. Zaznaczam, że otrzymuję wszystkie powiadomienia i wszystkie widzę tam, gdzie mają być. Jeżeli nie ma dźwięku na iPhone, na AW także go nie ma, jadnak powiadomienie jest widoczne.

Z bardziej popularnych nie otrzymuję dźwięku z:

- Twitter

- YouTube

- Menager Stron FB (messengera i FB nie mam zainstalowanego, nie używam)

- MoneyPro

- Spotify

- Netflix

- OLX

- Allegro

- AliExpress

- MyFitnessPal

Zawsze działają:

- Przypomnienia

- Mail

- Kalendarz

- Things 3

Co ciekawe, po kontakcie z deweloperami od MoneyPro, odpisali mi "it's a design thing" i że tak ma być. Może ktoś potwierdzić, że na iOS 11 słyszy dźwięk powiadomień z którejś z powyższych aplikacji?

Nie ma znaczenia czy official, czy beta, nie ma znaczenia jaki build oraz jak postawiłem system - od zera czy z backupu. Zawsze jest tak, jak powyżej. W ustawieniach wszystko gra.

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

#11 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 24 stycznia 2018 - 15:57

iP 7
Nie powiem, bo walczę z tym od dawna na moim koncie. Z tym, że zawsze jest konsekwentnie. Jeżeli jakaś aplikacja odtwarza dźwięk powiadomienia, to zawsze jest on odtwarzany. Zaznaczam, że otrzymuję wszystkie powiadomienia i wszystkie widzę tam, gdzie mają być. Jeżeli nie ma dźwięku na iPhone, na AW także go nie ma, jadnak powiadomienie jest widoczne.
Z bardziej popularnych nie otrzymuję dźwięku z:
- Twitter
- YouTube
- Menager Stron FB (messengera i FB nie mam zainstalowanego, nie używam)
- MoneyPro
- Spotify
- Netflix
- OLX
- Allegro
- AliExpress
- MyFitnessPal

Zawsze działają:
- Mail
- Kalendarz
- Things 3

Co ciekawe, po kontakcie z deweloperami od MoneyPro, odpisali mi "it's a design thing" i że tak ma być. Może ktoś potwierdzić, że na iOS 11 słyszy dźwięk powiadomień z którejś z powyższych aplikacji?
Nie ma znaczenia czy official, czy beta, nie ma znaczenia jaki build oraz jak postawiłem system - od zera czy z backupu. Zawsze jest tak, jak powyżej. W ustawieniach wszystko gra.

YT powinien odtwarzać dźwięki AFAIK.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#12 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 24 stycznia 2018 - 16:07

No właśnie, powinien. Wszędzie w internetach są domysły, a nikt nie nie napisze np. - "u mnie na iOS 11.X YouTube odtwarza dźwięk przy powiadomieniu o nowym filmie". Doryłem się gdzieś na applowskich forach, że to deweloper odpowiada za dźwięk jego aplikacji i jeżeli w aplikacji go nie ma, pomimo tego, że jest odhaczone w ustawieniach powiadomień "dźwięk", nic nie słychać podczas otrzymania powiadomienia.

Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych