Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znikająca bateria w nowym 7 Plus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kasi00

Kasi00
  • 29 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 10:48

Cześć. Od miesiąca używam Iphona 7 Plus. Oczywiście kupiony nowiutki. Przez pierwszy tydzień bateria trzymała na prawdę dobrze. Przez noc nie uciekał żaden %. Ale jakoś przez ostatnie 3 tygodnie bateria jakoś dziwnie szybko ucieka. Zainstalowałem w tym czasie może jakieś 10 podstawowych aplikacji, z czego połowę z nich miałem już w pierwszym tygodniu. I wygląda to tak, że przez noc tracę jakieś 20% baterii a mam wyłączony internet z sieci, wifi, lokalizację, bt. Aplikacje wszystkie pozamykane. A najgorsze jest to, że jeszcze mam sporo appek do doinstalowania bo nie mam nawet messengera/facebooka. Wiekszość appek które mam to praktycznie nic co działa w tle. Jedynie Whatsapp, pozostałe to jakieś kupony do kfc, yanosik, itp.

Jak wejdę w ustawieniach z baterię to jakoś dziwnie pokazuje zużycie. Teraz przez ostatnie 24h pokazuje, że latarka zużyła 24%, gdzie miałem ją włączoną wczoraj przez 30 sekund. Wczoraj 88% zużycia miał Whatsapp gdzie w nocy miałem wyłączony internet, a przez cały dzień wymieniłem może ze 3-5 wiadomości na nim. Innym razem widziałem spore zużycie przez aplikacje z kuponami do mcdonalda gdzie włączoną ją miałem pół minuty przy kasie.
Powiem tak. Mój 3 letni telefon z baterią 2100 mAh na andku tracił przez noc max 1%, a miałem na nim 5x tyle aplikacji w tym jeszcze facebooka, messengera i inne społecznościówki.
Czy to normalne i jak sobie z tym poradzić?

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 10:50

Mi Whatsapp robił takie numery, więc go odinstalowałem i nie używam.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 Kasi00

Kasi00
  • 29 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 10:53

Ta aplikacja jest mi potrzebna, nie mogę z niej zrezygnować.

#4 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 05 stycznia 2018 - 12:22

A co pokazuje zużycie baterii? Która apka ma największy apetyt?

iPhone 11

#5 Kasi00

Kasi00
  • 29 postów

Napisano 05 stycznia 2018 - 12:31

@Aastelix Tak jak pisałem. Jak patrze na ostatnie 24h to np. teraz pokazuje mi latarkę na poziomie 27%. A latarki użyłem ostatnio wczoraj wieczorem przez pół minuty. Dalej jest flashscore którego użyłem wczoraj do zobaczenie wyników skoków narciarskich (22%). Niżej jest whatsapp 19%. Wczoraj telefon po południu odpiąłem od ładowarki. Nie pisałem, sms, nie dzwoniłem, odczytałem z 5 wiadomości na whatsapp i to tyle. Kładąc się do łóżka miałem ok. 80%. Rano miałem ok. 55% (przypominam, na noc mam wyłączony internet z sieci, wifi, bt, lokalizację). Teraz mam 46%.

Nie ukrywam, rzadko korzystam z telefonu, ale stary 3 letni telefon miesiąc temu potrafił i 4 dni wytrzymać przy moim używaniu.

#6 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 05 stycznia 2018 - 12:34

Ja bym zrobił reinstalację softu bez przywracania danych i zainstalował jeszcze raz potrzebne aplikacje. Nie ma opcji żeby tak ssało baterię bez żadnego buga systemowego.

iPhone 11

#7 Kasi00

Kasi00
  • 29 postów

Napisano 10 stycznia 2018 - 13:31

Wyzerowałem tak jak pisałeś i nie pomogło. Może przez pierwsze 2 dni było super, uciekło z 50% przez te dwa dni (norma przy sporadycznym używaniu), a później znów przez noc przy wyłączonym necie/wifi/lokalizacji znikało po 25-30%.

Odinstalowałem 2 dni temu Whatsapp i dalej to samo.

Zużycie baterii na początku pokazywało Whatsapp, a jak już go nie było to najwięcej ciągnęły losowe aplikacje których nawet nie włączałem. Nawet Siri które mam wyłączone. Czy latarka którą włączę na 10 sekund.

Pobrałem aplikacje Battery Life, Zużycie 0%. Szacowane czasy np. czuwania czy oglądania video są bardzo pozytywne, pojemność 2900/9000 mAh, napięcie 4,05 V

#8 hakuna5

hakuna5
  • 132 postów

Napisano 10 stycznia 2018 - 14:04

Ja bawiłem się z tym samym niedawno w noweym Iphone 8 i pomogło dopiero wyzerowanie ustawień sieciowych i z ręki wpisanie na nowo.

#9 Kasi00

Kasi00
  • 29 postów

Napisano 11 stycznia 2018 - 12:11

Nic to nie dało. Zmieniłem nawet kartę sim bo miałem nowy starter pod ręką (przeniosłem numer na nową simkę) i nic. Przez noc uciekło mi znów ok. 25%. A włączyłem nawet tryb samolotowy. Oczywiście wszystko wyłączone (siri, internet, wifi, bt, lokalizacja) i pozamykane aplikacje.

#10 hakuna5

hakuna5
  • 132 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 13:37

To zostaje już chyba tylko serwis, bateria u mnie wróciła do normy, ale z kolei nie wyświetlają się banery z powiadomieniami z aplikacji Outlook, tylko ikonka na aplikacji

#11 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 19:59

U mnie na Plusie często zdarzają się duże spadki % baterii przez noc, nawet po 60% a iPhone jest w trybie samolot. Niedługo odeślę go do Cortlandu. Przedtem sprawdzę jeszcze czy problem występuje na czystym systemie.

Użytkownik MasterM edytował ten post 12 stycznia 2018 - 19:59

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych