Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwne zachowanie myszy w Parallels

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 15 lutego 2008 - 23:59

Wiec tak :) Mam Leoparda i Parallels. Moj ojciec potrzbuje tylko WinXP do gry DSJ i jakies tam pierdolki w Excelu :) Reszta Leo. Ale mamy dosc duzy problem z myszka na USB. W Mac OS dziala sobie w miare ladnie, jednak pod windowsem jest wolna i "dziwnie" sie zachowuje, jakby skacze :) No w samym Windowsie tak bardzo to nie przeszkadza ale w skoki nie bardzo da sie tak grac bo mysz nie chce sie sluchac. Czy sa jakies sterowniki dla Windowsa dla myszki aby dobrze dzialala przez Parallels? A moze jakis soft na Mac'a? Co do myszki to bardzo dobrze dziala na XP na normalnym PC. Jest to jakas starsza kulkowa HP na USB.

#2 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 16 lutego 2008 - 12:14

Proponuję rozkręcić myszkę od dołu, wyjąć kuleczkę i WYCZYŚCIĆ ruchome części oraz wszystko co brudne (na walcach najwięcej się zbiera). Po skręceniu będzie jak nowa ;) Parallels obsługuje idealnie pracę myszki ... Pozdrawiam.

#3 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 lutego 2008 - 16:36

No wiec tak..wiem jak sie czysci myszki :) i problem w samym windowsie sie nie pojawia, wsyztsko w czystym XP chodzi idealnie. Oprocz DSJ i myszki w tej grze. Czy moze byc to spowodowane mala iloscia RAMu? Mam 1GB.

#4 Tommy_PL

Tommy_PL
  • 268 postów
  • SkądLeeds UNITED ;-)

Napisano 17 lutego 2008 - 18:57

Oj może to być. 1 GB to bardzo mało - absolutne minimum. Ja miałem najmniej 2 GB.

#5 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 18 lutego 2008 - 20:01

No nic pora dokupic RAM :) zobaczymy czy pomoze hehe

#6 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 04 marca 2008 - 20:12

Dokupilem RAM (w sumiem mam 2,5GB) widac ze Parallels dostal kopa :) Jest o wiele lepiej, jednak nadal to nie to. Teraz wydaje mi sie ze moze to byc wina myszki. Zastanawiam sie jeszcze nad rozniac uruchamianaego XP. Czy dla parallelsa to roznica czy urchamia swoj obraz czy z boot camp?

#7 delorjan

delorjan
  • 136 postów

Napisano 25 maja 2009 - 09:05

Ja też mam podobne odczucia co do myszy w Parallels :( Ta sama myszka (optyczna) na PC z Windowsem chodzi tak jak bym chciał, natomiast po przełączeniu do Windowsa na MBP zachowuje się podobnie do myszy w OSX (dziwna akceleracja, dużo wolniejsza etc). We właściwościach myszy przeciągnąłem jej prędkość do końca w prawo i jest troszke lepiej, ale akceleracja pozostaje. Najbardziej widać to w Counter-Strike - po to zainstalowałem właśnie Windowsa ;) Na tych samych ustawieniach myszy w obu takich samych systemach, w tej samej grze, na tej samej myszy, z tą samą czułością itd, mysz zachowuje się zupełnie inaczej :( Szkoda by było, żebym musiał przez to podarować sobie CS'a na laptopie :( VMware z kolei nie obsługuje OpenGL i taka to robota :( Czy jest jakaś opcja wyłączenia 'sterowników', które powodują pracę myszy jak w Leopardzie? Chciałbym żeby działała jak Windows przykazał ;) pozdrawiam

#8 arius

arius
  • 161 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 maja 2009 - 09:26

Ja też mam podobne odczucia co do myszy w Parallels :( Ta sama myszka (optyczna) na PC z Windowsem chodzi tak jak bym chciał, natomiast po przełączeniu do Windowsa na MBP zachowuje się podobnie do myszy w OSX (dziwna akceleracja, dużo wolniejsza etc).

A zainstalowałeś Parallels Tools? To chyba powinno pomóc.

#9 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 maja 2009 - 20:11

Nie wiem jak w Parallels, ale w VMWare Fusion 2 można ustawić zachowanie się myszki w wirtualizowanym windowsie, bodajże głowne preferenecje programu, General -> Gaming

#10 Sławek

Sławek
  • 160 postów
  • Skądfrom Poland

Napisano 29 maja 2009 - 07:43

Pisałem już ok rok temu o tym problemie. Mam to samo na białym iMacu (Intel). Mysz w Parallelsie wariuje, pod Tygrysem jest ok. Pamięć mam rozbudowaną na max. czyli 3Gb. Ponieważ muszę nieraz coś dokończyć w Corelu gdzie precyzja myszy jest wskazana musiałem postawić XP na Bootcampie i teraz jest super. Mysz działa płynnie i precyzyjnie jak pod Tygrysem. Mysz to MM usb.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych