Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

,,Włączenie Touch ID wymaga podania kodu''

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 iFanatic

iFanatic
  • 95 posts

Posted 29 December 2017 - 22:21

Witam,pisałem podobne posty ale nie otrzymałem odpowiedzi,chodzi o to,że iPhone SE podczas chęci próby odblokowania po jakimś czasie (dni,czy godzin nie przyjrzałem się) wyskakuje pole do wpisania kodu Pass code oraz komunikat ,,Włączenie Touch ID wymaga podania kodu" więc telefon się nie restartuje zresztą komunikat po restarcie brzmi : ,,Touch ID wymaga kodu gdy iPhone jest uruchamiany ponownie".Skontaktowałem się z infolinią wsparcia technicznego Apple lecz przy sprawdzeniu danych z kodu analiz nic nie wynikło.Znalazłem też stary temat dokładnie z takimi samymi objawami lecz został zamknięty.Więc czy ktoś z was spotyka się z komunikatem ,,Włączenie Touch ID wymaga podania kodu'' po jakimś czasie i dopiero po wpisaniu kodu można odblokować telefon za pomocą Touch ID ?

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1888 posts

Posted 29 December 2017 - 22:34

A nie bawi się ktoś tym telefonem? Ten komunikat pokaże się po kilku próbach odblokowania niewłaściwym palcem.

#3 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 29 December 2017 - 22:35

https://www.apple.co...urity_Guide.pdf (a chyba nawet juz w iOS 9 było, ale mogę się mylić), strona 7 na samym dole.

https://images.apple...urity_Guide.pdf – to samo na str. 2 (dot. X również, jak widać).

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6906 posts
Posted 29 December 2017 - 22:52

Owszem, jeśli telefon nie był używany przez dzień czy dwa, ewentualnie jeśli będzie kilka błędnych skanów palca pod rząd. To już od dawna jest.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 iFanatic

iFanatic
  • 95 posts

Posted 29 December 2017 - 23:04

Tylko chodzi właśnie o to,że telefon normalnie jest użytkowany i nikt się nim nie bawi.Najczęściej ten komunikat jest rano czyli po całej nocy.

Czasem po tygodniu,czasem i po dłuższym czasie,a czasem po nocy.Po prostu wyskakuje ten komunikat trzeba wpisać kod,żeby móc odblokować telefon za pomocą czytnika linii papilarnych.

Edited by iFanatic, 29 December 2017 - 23:22.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users