Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6 - słabnące podświetlenie ekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Jakub Janocha

Jakub Janocha
  • 1 postów

Napisano 26 grudnia 2017 - 19:55

Cześć !
Mam iPhona 6 64 GB. Telefon ma już prawie 2 lata.

1. W czerwcu zdarzyła mi się dziwna sytuacja - telefon mocno się rozgrzał i wyłączył. Bateria była naładowana w ok. 90%. Telefon wypromieniował cieplnie całą energię zmagazynowaną w baterii. Włączył się dopiero gdy ostygł - bateria była kompletnie wyczerpana. Nidy więcej nie powtórzyła się taka sytuacja.

2. We wrześniu miałem następujący problem - podświetlenie ekranu zaczęło słabnąć, trochę migotać (czasem ekran działał normalnie). Oddałem telefon do serwisu iClinica w Krakowie - zdiagnozowali uszkodzone połączenie ekranu z resztą telefonu, co wpływało na wadliwe działanie podświetlenia ekranu. Ekran został wymieniony. Problem zniknął.

3. Ostatnio znowu zaczęły pojawiać problemy z podświetleniem ekranu. Wraz z spadkiem poziomu naładowania baterii podświetlenie ekranu działa coraz mniej intensywnie. Czasem widoczne jest delikatne migotanie ekranu. Znowu oddałem telefon do serwisu iClinica (na wcześniejszą naprawę obowiązywała 3 miesięczna gwarancja). 
Powiedziano mi, iż tym razem problem może być związany z płytą główną - sprawdzili (po przez wymianę na miejscu) ekran, baterię, czujnik oświetlenia i nie było poprawy. Serwis nie był w stanie usunąć usterki.

Czy ktoś z was spotkał się wcześniej z taką usterką ?
Czy jest szansa, na naprawę tego telefonu ?

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych