Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 7 - problem z wysyłaniem sms-ów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 nowyuserapple

nowyuserapple
  • 16 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 22:15

Cześć!

Posiadam iPhone 7 z oprogramowaniem 11.2.1 i mam problem. Otóż kiedy wysyłam sms-a, to za cholerę nie chce go wysłać i wciąż "odbija" jako niedostarczonego. Co ciekawe, druga osoba mimo wszystko niektóre wiadomości otrzymuje, a ja nadal mam, że "niedostarczona". 

Zasięg jest w porządku, mam sieć T-mobile. Dosłownie tydzień temu miałem SE, którego zmieniłem, bo jednak był za mały, ale tam wszystko było w porządku i każda wiadomość docierała do odbiorcy, a ja miałem potwierdzenie na ekranie, że została wysłana. 

Nie rozumiem co mogło się stać. Ogółem wszystko działa, tylko zależy mi na tym, aby te sms-y funkcjonowały prawidłowo. 

Myślicie, że zapisanie się do bety pomoże? Może tam już jest jakaś poprawka czy coś na takie bolączki?

Z góry dziękuję za wszelkie porady. 

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 21 grudnia 2017 - 22:42

A masz w wiadomościach w ustawieniach zaznaczone- wysyłaj jako SMS?

iPhone 15 Pro

#3 nowyuserapple

nowyuserapple
  • 16 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 23:22

A masz w wiadomościach w ustawieniach zaznaczone- wysyłaj jako SMS?

Tak, jednak nadal nic to nie zmienia :/

#4 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 21 grudnia 2017 - 23:23

Wystarczy też czasem wyłączyć i włączyć telefon lub zrobić hard reset.

6, 7, 14, 15, 16 Pro White Titanium

#5 nowyuserapple

nowyuserapple
  • 16 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 23:50

Wystarczy też czasem wyłączyć i włączyć telefon lub zrobić hard reset.

Włączałem i wyłączałem, ale nadal nic. Jeśli się nie poprawi, to spróbuję jeszcze hard reset, może wtedy "zaskoczy" :)

#6 Gutierrez

Gutierrez
  • 52 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 grudnia 2017 - 06:08

Przejdź w tryb samolotowy i wróć i powinno działać. Według mnie to nie wina softu, mam też służbowego Huawei i też czasem nie wysyła sms. 

#7 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 22 grudnia 2017 - 07:34

A może chwilowe problemy operatora, tak też bywa :)

#8 nowyuserapple

nowyuserapple
  • 16 postów

Napisano 22 grudnia 2017 - 14:09

Zrobiłem aktualizację do bety, bo i tak chciałem, niemniej jednak, tak jak mówicie, to nie soft był winny. Po aktualizacji było to samo, ale dzisiaj już jest wszystko w porządku, więc może to jakiś chwilowy zwis. 

Natomiast, mam problem z aktywacją iMessage, face id bez problemów, mam synchronizację z macbook air, ale i message nie chce się złamać.

#9 nowyuserapple

nowyuserapple
  • 16 postów

Napisano 22 grudnia 2017 - 16:45

Mam jednak inny problem. Otóż wiadomości dochodzą do odbiorców, ale mi się wyświetla informacja, że "niedostarczona". W miejscach, gdzie jest gorszy zasięg tak się dzieje, natomiast w środku miasta już jest ok. 

Czy to może mieć związek z tym, że jeszcze imessage się nie aktywowało do końca i coś mu tam pierdzieli? Jest to wkurzające, bo przez najbliższe dni będę przebywał w rodzinnej miejscowości i kompletnie nie wiem, czy te wiadomości komuś dolatują, czy też nie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych