Witam jak dopiero niedawno dodałem zapytanie na temat dźwięki przy włączeniu danych internetowych co okazało się przychodzącymi e-mailami to teraz pojawiła się inna rzecz.Po aktualizacji z iOS 11.2 do 11.2.1 nie przychodzą mi e-maile i powiadomienia,żeby zobaczyć nowe e-maile muszę wejść w aplikację i ją odświeży.Na wcześniejszej wersji same przychodziły i zmieniała się liczba e-maili nad aplikacją i był dźwięk teraz jest tak jak napisałem.Jeśli ma to znaczenie to poczta to Onet.

iOS 11.2.1 nie przychodzą e-maile.
Started by
iFanatic
, 19 Dec 2017 13:13
4 replies to this topic
Posted 19 December 2017 - 13:13
Posted 20 December 2017 - 15:55
Edit:Zauważyłem,że e-maile same przychodzą i jest dźwięk powiadomienia ale tylko przy internecie z sieci,na wifi trzeba wejść w aplikacje i odświeżyć pocztę ręcznie?
Posted 20 December 2017 - 21:43
Mam Onet
Po WiFi powinno Ci odświeżać automatycznie o ile masz w ustawieniach tam gdzie masz Konta i hasła i dalej Pobierz nowe dane na Automatyczne, tylko wtedy pobierze Ci sam wtedy kiedy podłączysz tylko do ładowarki.
Ogólnie to aplikacja Mail słabo wspiera Imap. Wszystko przychodzi z opóźnieniem lub na drugi dzień czasem.
Po WiFi powinno Ci odświeżać automatycznie o ile masz w ustawieniach tam gdzie masz Konta i hasła i dalej Pobierz nowe dane na Automatyczne, tylko wtedy pobierze Ci sam wtedy kiedy podłączysz tylko do ładowarki.
Ogólnie to aplikacja Mail słabo wspiera Imap. Wszystko przychodzi z opóźnieniem lub na drugi dzień czasem.
Edited by Ramcel76, 20 December 2017 - 21:48.
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”
Posted 21 December 2017 - 02:14
Czyli rozumiem,że nie ma opcji automatycznego pobierania e-maili przez wifi chyba,że podłączy się telefon pod ładowarkę i włączy się wifi?
Zauważyłem,że po przełączeniu z Fetch z automatycznego na 15 minut e-maile przychodzą na wifi.
Zauważyłem,że po przełączeniu z Fetch z automatycznego na 15 minut e-maile przychodzą na wifi.
Posted 21 December 2017 - 08:26
@iFanatic
Automatycznie masz tylko gdy podłączysz pod ładowanie i jesteś na WiFi, trzeba jeszcze w Ustawieniach zaznaczyć „ptaszka” na Automatycznie (to logiczne). A jak chcesz żeby telefonik sprawdzał / pobierał Ci maile po WiFi + dane komórkowe to ustaw sobie częstotliwość, masz tam do wyboru (godzina, 30 min., 15 min.)
Tak ma być Fetch czyli Push ma być wyłączony. Pzdr
Automatycznie masz tylko gdy podłączysz pod ładowanie i jesteś na WiFi, trzeba jeszcze w Ustawieniach zaznaczyć „ptaszka” na Automatycznie (to logiczne). A jak chcesz żeby telefonik sprawdzał / pobierał Ci maile po WiFi + dane komórkowe to ustaw sobie częstotliwość, masz tam do wyboru (godzina, 30 min., 15 min.)
Tak ma być Fetch czyli Push ma być wyłączony. Pzdr

Edited by Ramcel76, 21 December 2017 - 08:27.
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users