Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 11.2.1 nie przychodzą e-maile.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 19 grudnia 2017 - 13:13

Witam jak dopiero niedawno dodałem zapytanie na temat dźwięki przy włączeniu danych internetowych co okazało się przychodzącymi e-mailami to teraz pojawiła się inna rzecz.Po aktualizacji z iOS 11.2 do 11.2.1 nie przychodzą mi e-maile i powiadomienia,żeby zobaczyć nowe e-maile muszę wejść w aplikację i ją odświeży.Na wcześniejszej wersji same przychodziły i zmieniała się liczba e-maili nad aplikacją i był dźwięk teraz jest tak jak napisałem.Jeśli ma to znaczenie to poczta to Onet.

#2 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 20 grudnia 2017 - 15:55

Edit:Zauważyłem,że e-maile same przychodzą i jest dźwięk powiadomienia ale tylko przy internecie z sieci,na wifi trzeba wejść w aplikacje i odświeżyć pocztę ręcznie?

#3 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 20 grudnia 2017 - 21:43

Mam Onet

Po WiFi powinno Ci odświeżać automatycznie o ile masz w ustawieniach tam gdzie masz Konta i hasła i dalej Pobierz nowe dane na Automatyczne, tylko wtedy pobierze Ci sam wtedy kiedy podłączysz tylko do ładowarki.

Ogólnie to aplikacja Mail słabo wspiera Imap. Wszystko przychodzi z opóźnieniem lub na drugi dzień czasem.

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 20 grudnia 2017 - 21:48

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#4 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 02:14

Czyli rozumiem,że nie ma opcji automatycznego pobierania e-maili przez wifi chyba,że podłączy się telefon pod ładowarkę i włączy się wifi?

Zauważyłem,że po przełączeniu z Fetch z automatycznego na 15 minut e-maile przychodzą na wifi.

#5 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 08:26

@iFanatic

Automatycznie masz tylko gdy podłączysz pod ładowanie i jesteś na WiFi, trzeba jeszcze w Ustawieniach zaznaczyć „ptaszka” na Automatycznie (to logiczne). A jak chcesz żeby telefonik sprawdzał / pobierał Ci maile po WiFi + dane komórkowe to ustaw sobie częstotliwość, masz tam do wyboru (godzina, 30 min., 15 min.)

Tak ma być Fetch czyli Push ma być wyłączony. Pzdr ;)

Użytkownik Ramcel76 edytował ten post 21 grudnia 2017 - 08:27

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych