Witam,
mam pewien nietypowy problem z moim telefonem. Wczoraj i dziś spędziłem cały dzień na dworze (temp. od 1 do 3 stopni Celsjusza) robiąc zdjęcia, ściemniło się i chciałem zrobić zdjęcie z lampą błyskową, jakże się zdziwiłem jak telefon pomimo że w opcjach lampa jest uruchomiona, telefon jej nie uruchomił. Przyjrzałem się problemowi i zauważyłem że lampa się uruchamia (na około 0,5 sekundy) ale minimalną swoją jasnością, która nie jest w stanie oświetlić rzeczy, którą fotografuje. Problem ten występuje także w zewnętrznych aplikacjach TYLKO gdy chcę zrobić zdjęcie lub film. Gdy chce uruchomić latarkę z centrum sterownia to działa wszystko normalnie i świeci tak jak powinna. Ten sam problem miała moja koleżanka z nowym iP X, starsze telefony nie miały takiego problemu. Problem minął gdy przez jakiś czas działała latarka albo jak telefon był przez chwilę w cieplejszej temperaturze. Wyłączenie i włączenie telefonu, jak i reset nie pomogło, tylko wcześniej podane metody.
Mój telefon działa na iOS 11.2.1, reszta telefonów działała na iOS 11.2 (gdzie lampa działała) niestety nie wiem na jakim systemie działał iPhone X gdzie również występował ten problem. Dodam że w ustawieniach aparatu lampa błyskowa była ustawiona na wł. nie na tryb automatyczny.
Ktoś spotkał sie z tym samym problemem? Albo ma jakieś propozycje rozwiązania tego problemu?
Edited by mkielbasa666, 16 December 2017 - 21:37.