rozumiem doskonale problem z wersją kolorystyczną. Sama uwielbiam "Space Grey" (miałam ją w ip5s i mam na Macbooku), ale ja mimo wszytko poświęciłam kolor na rzecz wydajności/funkcjonalności. Wydaje się, że 6s nie jest najgorszym wyborem (pewnie dla większości wystarczający), ale jednak 7-ka jest sporo lepsza, tu masz dość dobre przykładowe porównanie: https://www.gsmmaniak.pl/586796/iphone-7-czy-iphone-6s-czy-iphone-6/. Ja jednak zdecydowałam się zaprzyjaźnić z oryginalnym skórkowym etui, w moim przypadku w kolorze oberżynowym
wygląda ciekawie... Aczkolwiek nie wiem czy zdzierżę dłużej niż do przyszłego roku, jeśli wypuszczą coś al'a 5se z ok. 5" bezramkowcem... 
Tak czy siak, o ile jakoś nie czułam nadmiernej potrzeby dopłacania do ip8 i nie mam wygórowanych potrzeb co do wydajności, to jednak ip6s jest trochę już przestarzały. Mimo, moim zdaniem lepszej palety kolorów na wyświetlaczu wzięłam 7-ke. UWAGA: tu sobie porównaj, bo jest różnica diamentralna. 7-ka ma zupełnie inny paletę i zdecydowanie cieplejsze odcienie... iPhone 6s pokrywają przestrzeń kolorów sRGB, zaś iPhone 7 paletę DCI-P3, w sumie oba są godne uwagi, ale ja jakoś do 6s się nie przekonałam, choć wyświetlacz w 7-ce mi nie leży...
Zaś odnośnie zasadniczego pytania - jaka będzie różnica w użytkowaniu? wątpię by 6s Ci nie starczyło jeśli tylko telefonu używasz do dzwonienia i ewentualnie słuchania muzyki...tylko zwróć uwagę na wielkość pamięci... I pamiętaj też, że różnicę mogą zrobić aktualizacje iOSa, na korzyść 7-ki oczywiście...
Użytkownik a.s edytował ten post 11 grudnia 2017 - 21:43