Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone sam odbiera połączenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 01:11

Kiedy mam telefon (SE) sparowany przez Bluetooth w samochodzie i ktoś do mnie dzwoni, to telefon sam odbiera połączenia O_o 

Ktoś też zauważył coś takiego u siebie? Jakiś kolejny bug? To wina telefonu na 100%, bo auto miało w przeszłości sparowane iPhone'y 5S, 6, 6S i tego SE w wersji iOS 10 i nigdy nic takiego się nie działo ;/

#2 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 06:12

Jeżeli włączyłeś przypadkiem „Ustawienia > Ogólne > Dostępność > Odb. audio połączeń > Autom. odbieranie połączeń”, to «it’s a feature». A jak nie, to bug. :-)

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#3 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 12:20

Jeżeli włączyłeś przypadkiem „Ustawienia > Ogólne > Dostępność > Odb. audio połączeń > Autom. odbieranie połączeń”, to «it’s a feature». A jak nie, to bug. :-)

No to bug, bo mam ustawienia tak jak poniżej. Automatyczne odbieranie wyłączone...

Swoją drogą, gdzie można zgłaszać takie bugi? Jest jakiś oficjalny mail, żeby ich poinformować?

Załączone pliki

Użytkownik crab edytował ten post 03 grudnia 2017 - 12:22

#4 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 16:01

Oczywiście, że jest oficjalna droga zgłaszania wykrytych nieprawidłowości. Link był już wielokrotnie i przez wiele osób podawany na tych stronach, ale jeszcze raz, co mi tam, bo pamięć internetów znikomą jest: https://www.apple.com/feedback/

Notka moderacyjna: otrzymałem wiadomość od OP, że zagwozdka sama się rozwikłała i przyczyna leżała w ustawieniach auta, zresetowanych samorzutnie po wymianie akumulatora. Z tą uwagą zamykam więc.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych