Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes pokazuje plik, którego nigdy nie było i nie istnieje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 02 grudnia 2017 - 21:30

Hej,

mam dość dziwny problem. Wgrywałem na iPhone'a kilka filmów z wakacji itp, które znajdowały się w folderze na pulpicie. Standardowo w iTunes wskazałem folder, który ma zostać dodany do biblioteki i zrobiłem synchronizację. Dzisiaj chciałem wgrać kilka dodatkowych filmów i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem na liście plików możliwych do synchronizacji w iTunes nazwę jakiegoś filmu True.Story.2015.BR... (dalej nazwa się nie wyświetla). Problem polega na tym, że po pierwsze nie ściągam plików i filmów, po drugie nigdy nie widziałem tego filmu na oczy i przeszukiwanie całego komputera wskazało, że nie ma takiego pliku na dysku, sprawdziłem iPhone'a i też brak takiego pliku. Nawet historia wyszukiwania Safari i Opery pokazała, że czegoś takiego nawet nie szukałem.

Skąd ten plik, gdzie dokładnie jest i jak to możliwe, że w ogóle taka sytuacja ma miejsce?

#2 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 09:27

Czy ktoś inny poza tobą korzystał z tego urządzenia? Przy przywracaniu biblioteki itp u mnie zdarzały się przypadki że zostawał jaki log czy cokolwiek z pliku który dawno został usunięty. ITunes gdzieś to niby widział ale de facto pliku nigdzie nie było. Niemniej sama informacja o pliku czy jak to nazwiemy sama z siebie się nie wzięła wiec coś kiedyś musiało być z tym filmem.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 crab

crab
  • 262 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 12:14

No właśnie tylko ja, nie jestem w stanie tego pojąć...

#4 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 15:53

Może miałeś go gdzies na kompie a on sobie go kiedyś zassał. Ciężko mi powiedzieć co się stało i dlaczego. Dopóki nie wywala się na tym pliku synchronizacja czy coś nie ma co się przejmować. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych