Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone X kupiony w Kanadzie - działanie i cło

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Stanley1910

Stanley1910
  • 5 posts

Posted 02 December 2017 - 09:33

Witam, 

mam pytanie odnośnie iPhone'a X. Planuje kupić go w Kanadzie, w której przebywam i będę przebywał jeszcze dobrych kilka miesięcy. Pytanie dotyczy samego działania, bo zauważyłem, że dużo jest tu niestety oferty telefonów zablokowanych dla danego operatora, ponadto, podczas próby podpisania umowy z jednym operatorem pokazując mu, że dysponuje iPhone 5S z Polski od razu powiedziano mi, że to nie zadziała. Przechodząc do meritum:

1. Czy iPhone kupiony/zamówiony z oficjalnej dystrybucji Apple będzie funkcjonował bez problemu w Polsce po przełożeniu karty?

2. Czy jest szansa, że mając to urządzenie w kieszeni jako moje, jako telefon, który w danej chwili używam, mogę mieć nałożone cło, tudzież inne opłaty z tym związane? Czy to kwestia pudełka w bagażu? Istotną kwestią jest to, że zostawiam sobie 5S, który również hipotetycznie będę miał ze sobą.

Pozdrawiam,

z góry dziękuje za odpowiedź.

#2 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 December 2017 - 09:53

1. Możesz kupić w Apple Store albo na stronie apple.ca normalnie wersję odblokowaną - będzie trochę taniej niż w PL, ale nie tak jak w Stanach.
2. Szanse są, ale bardzo małe. Jak to już będzie kilkutygodniowe urządzenie to w ogóle bym się nie przejmował.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users