Witam
Mam pytanie czy warto zakładać folijkę na tył na iPhone 8? Pamiętam, że jak miałem 4S to zakładałem na tył - czy teraz naklejenie folijki w tym modelu nie spowoduje tego, że jakiś case może nie leżeć dobrze na urządzeniu?
Pozdrawiam
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 29 November 2017 - 18:35
Witam
Mam pytanie czy warto zakładać folijkę na tył na iPhone 8? Pamiętam, że jak miałem 4S to zakładałem na tył - czy teraz naklejenie folijki w tym modelu nie spowoduje tego, że jakiś case może nie leżeć dobrze na urządzeniu?
Pozdrawiam
iOS Developer | MBP "13 2015 | iPhone 8 64GB |
Posted 29 November 2017 - 20:25
Przeca folie sa tak cienkie, ze nie maja prawa miec wplywu na jakiekolwiek etui. Poza tym po co na tyl folia? Znaczy ja rozumiem, ze kazdy robi ze swoim co chce, ale to juz popadanie w paranoje. Mozna lepiej wydac pieniadze.
Posted 29 November 2017 - 21:35
Przeca folie sa tak cienkie, ze nie maja prawa miec wplywu na jakiekolwiek etui. Poza tym po co na tyl folia? Znaczy ja rozumiem, ze kazdy robi ze swoim co chce, ale to juz popadanie w paranoje. Mozna lepiej wydac pieniadze.
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Posted 30 November 2017 - 09:03
Mam pytanie czy warto zakładać folijkę na tył na iPhone 8?
Daj jakiś zestaw odpowiedzi jakie chciałbyś usłyszeć,bo samemu ciężko coś sensownego na to wymyślić.
Posted 30 November 2017 - 09:20
No ja np. miałem taką folię na tyle i bokach (invisible case od 3mk) w iPhonie 7 żeby nie nosić żadnego etui.
Oczywiście folia + etui to już trochę przesada
Folia to podstawa przy etui bo potem placz ze etui porysowalo telefon, albo wyryło okrąg po otworze na logo. Ja obecnie testuje szkło na przód + tył i jak się przyzwyczai do grubości to jest ok.
Posted 30 November 2017 - 12:16
Edited by Sebosz, 30 November 2017 - 12:22.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 30 November 2017 - 12:55
Folia to podstawa przy etui bo potem placz ze etui porysowalo telefon, albo wyryło okrąg po otworze na logo. Ja obecnie testuje szkło na przód + tył i jak się przyzwyczai do grubości to jest ok.
Powiem tak, użytkowałem 5s/6/6s bez żadnych folijek na tyle, tylko w oryginalnych case i zawsze po roku telefon był w stanie idealnym. W 7 nie chciałem używać żadnego etui, więc miałem naklejoną tylko folię i także po roku był idealny. Obecnie kupiłem 8 i na chwilę obecną mam w oryginalnym skórzanym etui.
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Posted 01 December 2017 - 06:54
Też nigdy nie używałem foli na przód ani tył, uważam, że folie są ohydne i jako ochronę miałem tylko etui, które sprawdzało się bardzo fajnie. Telefon zawsze idealny, czy to przód czy tył. Jak czytałem to, że ktoś zakłada folie na plecki a potem etui to pukałem się w głowę. Z ciekawości ściągnąłem mojego case, foli ani szkła na tył ani przód nie zakładałem i tak jak przód dalej nie posiada żadnych rys i pewnie nigdy większych nie dostanie jak poprzednie modele. Tak na tyle mam jedną małą ale widoczną ryskę, wiec sens to jakiś ma. W każdym razie i tak pewnie foli na tył nie żałoże
Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max
Posted 01 December 2017 - 07:29
MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express
Posted 01 December 2017 - 10:55
Też nigdy nie używałem foli na przód ani tył, uważam, że folie są ohydne i jako ochronę miałem tylko etui, które sprawdzało się bardzo fajnie. Telefon zawsze idealny, czy to przód czy tył. Jak czytałem to, że ktoś zakłada folie na plecki a potem etui to pukałem się w głowę. Z ciekawości ściągnąłem mojego case, foli ani szkła na tył ani przód nie zakładałem i tak jak przód dalej nie posiada żadnych rys i pewnie nigdy większych nie dostanie jak poprzednie modele. Tak na tyle mam jedną małą ale widoczną ryskę, wiec sens to jakiś ma. W każdym razie i tak pewnie foli na tył nie żałoże
Tylko w foli telefon wygląda i ma grubość jaką przywidział producent - jakby producent chciał żeby wyglądał jak w etui to by od razu go w takim stanie wypuścił
Posted 03 December 2017 - 11:27
Tylko w foli telefon wygląda i ma grubość jaką przywidział producent - jakby producent chciał żeby wyglądał jak w etui to by od razu go w takim stanie wypuścił
Wiesz. Lodowke tez mozesz folia machnac. Telewizor rowneiz. Nawet samochod mozesz. Tylko po co? Urzadzenia zuzywaja sie i to jest normalne.
Posted 04 December 2017 - 20:46
Wiesz. Lodowke tez mozesz folia machnac. Telewizor rowneiz. Nawet samochod mozesz. Tylko po co? Urzadzenia zuzywaja sie i to jest normalne.
Lodówki, telewizora i (chyba) samochodu nie zmieniasz co rok czy dwa. Akurat jeśli chodzi o iPhone'y, to im lepszy ich stan tym lepiej można sprzedać.
Edited by Sebosz, 04 December 2017 - 20:46.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
0 members, 1 guests, 0 anonymous users