Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Care, ile czasu trwa aktywacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 rzymcio9

rzymcio9
  • 95 postów

Napisano 27 listopada 2017 - 21:06

Cześć i czołem,

czy ktoś z was wie ile czasu trwa aktywacja AppleCare?

Dzisiaj zakupiłem AppleCare dla swojego MBP 2016, boję się o utratę gwarancji.

Gwarancja kończy się w środę 29.11.2017.

Wpisałem już kod i otrzymałem maila zwrotnego, że niby ochrona została już aktywowana, ale na stronie Apple dalej wskazuje czas końca gwarancji na 29.11.2017 oraz widnieje informacja o możliwości zakupu AppleCare.

Czy to normalne i nie muszę  się o nic obawiać?

Zamieszczam fotki.

Z góry dziękuję za pomoc.

Załączone pliki

MacBook Pro 13 Touch Bar 2016 i5 8GB 512 SSD

iPhone X 64GB Black

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 27 listopada 2017 - 21:23

Spokojnie. Jeśli dostałeś maila potwierdzającego to jest wszystko ok. Może minąć trochę czasu zanim pokaże się odpowiednia data. 

#3 rzymcio9

rzymcio9
  • 95 postów

Napisano 27 listopada 2017 - 21:26

Spokojnie. Jeśli dostałeś maila potwierdzającego to jest wszystko ok. Może minąć trochę czasu zanim pokaże się odpowiednia data. 

Czyli mogę spać spokojnie, dzięki wielkie, AppleCare kupiłem 400zł taniej niż na oficjalnej stronie, ale z polskiej dystrybucji, więc w kodzie do rejestracji miałem cyfry i litery, ale byłem pewny, że to odrazu się aktywuje i bałem się, że będę musiał jeszcze udowodnić zakup na co mam oczywiście fakturę, bo jak się bawić w cebulę to na maksa i zwrot VAT-u się też przyda :)

iPhone X 64GB Black

#4 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 27 listopada 2017 - 21:40

Czyli mogę spać spokojnie, dzięki wielkie, AppleCare kupiłem 400zł taniej niż na oficjalnej stronie, ale z polskiej dystrybucji, więc w kodzie do rejestracji miałem cyfry i litery, ale byłem pewny, że to odrazu się aktywuje i bałem się, że będę musiał jeszcze udowodnić zakup na co mam oczywiście fakturę, bo jak się bawić w cebulę to na maksa i zwrot VAT-u się też przyda :)

Gdyby co to masz na wszystko papiery. Czasami im coś nie zaskoczy.. Ja ostatnio dwa razy przesyłałem im dowód zakupu bo nie zgadzała się data końca gwarancji. Jutro powinno być wszystko ok.

#5 rzymcio9

rzymcio9
  • 95 postów

Napisano 27 listopada 2017 - 21:50

Gdyby co to masz na wszystko papiery. Czasami im coś nie zaskoczy.. Ja ostatnio dwa razy przesyłałem im dowód zakupu bo nie zgadzała się data końca gwarancji. Jutro powinno być wszystko ok.

Dowód zakupu AppleCare to nie problem, gorzej by było gdyby poprosili o dowód zakupu laptopa, bo takiego niestety nie posiadam.

iPhone X 64GB Black

#6 rzymcio9

rzymcio9
  • 95 postów

Napisano 28 listopada 2017 - 08:00

Nie widzę opcji edycji, a szkoda.

Dzięki wielkie za pomoc, przed chwilą dostałem maila z dowodem aktywacji. :)

Temat uważam za rozwiązany.

Załączone pliki

• krzysztofsds lubi to

iPhone X 64GB Black

#7 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 28 listopada 2017 - 10:16

gdzie wyrwales w takiej cenie applecare?

#8 rzymcio9

rzymcio9
  • 95 postów

Napisano 28 listopada 2017 - 11:04

gdzie wyrwales w takiej cenie applecare?

Sklep muzyczny na allegro, asortyment całkowicie inny, mieli jedną sztukę tylko na sprzedaż, możliwe, że dostali w gifcie przy jakimś dużym zamówieniu na sprzęt, nie wnikam :)

iPhone X 64GB Black

#9 deeptat2

deeptat2
  • 25 postów

Napisano 05 grudnia 2017 - 20:15

A tak z innej beczki...konczy mi sie apple care i czy mozna przedluzyc gwarancje przez dokupienie nastepnego ?

#10 chrobro

chrobro
  • 172 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 05 grudnia 2017 - 20:59

Nie można :)

#11 cashis

cashis
  • 87 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 grudnia 2017 - 13:43

Podepnę się pod ten temat, czy apple care rozszerza tylko podstawową gwarancje apple o kolejne dwa lata czy dodaje jakieś uprawnienia jak rozszerzona gwarancja w różnej maści sklepach ? Znalazłem na allegro za 7 stówek do mojego MbPro 2017 i się zastanawiam czy to ma sens

#12 rzymcio9

rzymcio9
  • 95 postów

Napisano 12 grudnia 2017 - 14:49

Dostajesz dodatkowo telefoniczne wsparcie na cały okres gwarancji, poza tym nic specjalnie więcej nie dostajesz.

Jeżeli nie zależy ci na wsparciu telefonicznym, to powodów do kupna teraz, a nie pod koniec trwania gwarancji nie ma.

iPhone X 64GB Black

#13 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 15 grudnia 2017 - 01:05

Podepnę się pod ten temat, czy apple care rozszerza tylko podstawową gwarancje apple o kolejne dwa lata czy dodaje jakieś uprawnienia jak rozszerzona gwarancja w różnej maści sklepach ? Znalazłem na allegro za 7 stówek do mojego MbPro 2017 i się zastanawiam czy to ma sens

"Rozszerzona gwarancja w różnej maści sklepach" to produkt ubezpieczeniowy, w którym w OWU pojawiają się często takie terminy jak: udział własny, amortyzacja, wartość odtworzeniowa, likwidacja szkody, szkoda całkowita.

ACPP jest gwarancją producenta (Apple) i ew. naprawa odbywa się zgodnie ze standardami producenta. Ponadto ACPP obejmuje także niektóre peryferia Apple.

Jeżeli intensywnie wykorzystujesz komputer, to moim zdaniem warto mieć ACPP choćby  dla wymiany baterii pod koniec trzeciego roku (poza gwarancją taka wymiana kosztuje ok 1000zł.).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#14 cashis

cashis
  • 87 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 15 grudnia 2017 - 11:02

"Rozszerzona gwarancja w różnej maści sklepach" to produkt ubezpieczeniowy, w którym w OWU pojawiają się często takie terminy jak: udział własny, amortyzacja, wartość odtworzeniowa, likwidacja szkody, szkoda całkowita.

ACPP jest gwarancją producenta (Apple) i ew. naprawa odbywa się zgodnie ze standardami producenta. Ponadto ACPP obejmuje także niektóre peryferia Apple.

Jeżeli intensywnie wykorzystujesz komputer, to moim zdaniem warto mieć ACPP choćby  dla wymiany baterii pod koniec trzeciego roku (poza gwarancją taka wymiana kosztuje ok 1000zł.).

Rozumiem, że wymiana baterii jeśli jej pojemność spadnie poniżej jakiegoś % ? Fajnie w sumie znalazłem w dobrej cenie około 800 zł, to się zastanowię bo za 2-3 lata rzeczywiście może bateria niedomagać :)

#15 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 16 grudnia 2017 - 00:32

Znalazłem na allegro za 7 stówek do mojego MbPro 2017 ...

...w sumie znalazłem w dobrej cenie około 800 zł, ...

Już podrożały ?  ;)

Rozumiem, że wymiana baterii jeśli jej pojemność spadnie poniżej jakiegoś % ? 

https://support.appl...attery-warranty

Użytkownik bee3 edytował ten post 16 grudnia 2017 - 00:32

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#16 cashis

cashis
  • 87 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 16 grudnia 2017 - 08:30

Najpiew napisałem 7 bo zasugerowałem się 789 (chyba) a potem jak jeszcze raz spawdziłem no to juz blizej 800 :) w każdym razie dzięki za pomoc :)

#17 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 20 grudnia 2017 - 13:57

musiales mocno szukac, bo na allegro tego pelno w tej cenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych