Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[iPhone/iPad] Jak uaktywnić opcję "Na moim iPhone/iPadzie" w aplikacji Pliki?

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 posts

Posted 22 November 2017 - 21:35

Podobno można zapisywać pliki i dokumenty tylko na urządzeniu tak jak mamy to w aplikacji Notatki. Tak mówi przynajmniej instrukcja Apple:
https://support.appl.../pl-pl/HT206481
Ta opcja jest niedostępna u mnie, albo nie potrafię tego włączyć. Pytanie następujące. Jak uaktywnić tą opcję w urządzeniu?? Pomożecie? Może będzie to w 11.2 dopiero. Jak jest u Was? Jak co to mam OS 11.1.1

Btw: A gdzie podziała się aplikacja Pliki w Ustawieniach ???

Edited by Ramcel76, 22 November 2017 - 22:12.

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#2 lobotommy

lobotommy
  • 554 posts
  • SkądGliwice

Posted 23 November 2017 - 13:15

Sekcja "On My Phone" / "Na tym urządzeniu" to raczej jest tylko widok aplikacji które przechowują lokalnie dane. Np. W moim przypadku wyświetlana jest tam aplikacja iCab Mobile i lista plików jakie ściągnąłem i zachowałem w tej aplikacji ale nie można zapisywać pliku na urządzeniu poza taką apką. Więc zapisywanie plików w Files działa tylko jak masz lokalnie apki przechowywujące twoje pliki/dane. Czyli nie jest to odpowiednik Boxa czy Dropboxa jako pojemnika. Raczej jest to pomoc w szukaniu plików lokalnych rozrzuconych po różnych apkach plus możliwość szybkiego dostępu do i zapisu plików w iCloud Drive.

Dopiero w sekcji iCloud Drive możesz mieć pliki offline w sensie o jakim myślisz czyli przechowywania plików na urządzeniu.

Mam nadzieję że to jasno opisałem.

Edited by lobotommy, 23 November 2017 - 13:16.

• Ramcel76 and iKnow like this
God does not play dice with the universe, he plays Go. iOS junkie i gracz Go/Baduk/Weiqi

#3 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 posts

Posted 23 November 2017 - 17:02

@lobotommy

Jasne jak słońce! Dziękuję za wyjaśnienie :)

Poczytałem trochę na angielskich stronach i napiszę jeszcze prościej. Aby pojawiła się sekcja/opcja (bo o to głównie pytałem) "On My Phone" / "Na tym urządzeniu" to wystarczy że zainstalujesz jedną z aplikacji Apple z pakietu iWork (Numbers, Pages, Keynote, GarageBand). Potem wystarczy ją uruchomić i wrócić do aplikacji Pliki/Files, wtedy sekcja "Na moim iPadzie/iPhonie pojawi się sama. Pozdrawiam ;) 

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users