Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro A1150

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vitno

Vitno
  • 108 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2017 - 13:17

Witam forumowiczów,

Otrzymałem niejako w spadku od znajomego (on kupił nowego Pro) MacBooka Pro model A1150, jest on bodajże z 2007 roku. Ma on w sobie procesor Intel Core Duo 1,83GHz, 2GB RAM i dysk 320GB, wersja 15".

Moje pytanie brzmi, jako iż mam MacBook'a Air, co mogę zrobić z tym Pro? Nada on się jeszcze do czegoś czy raczej to już eksponat muzealny?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Vitno 

"Don't be a fool, stay at school!"

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2017 - 13:28

Eksponat muzealny. Chyba, że masz dużo samozaparcia i cierpliwości.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Vitno

Vitno
  • 108 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2017 - 17:00

Eksponat muzealny. Chyba, że masz dużo samozaparcia i cierpliwości.

Co masz na myśli przez samozaparcie i cierpliwość? Da radę coś z nim zrobić? :) Jeżeli tak, to i cierpliwość i samozaparcie się znajdzie :)

Vitno 

#4 chrobro

chrobro
  • 172 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 22 listopada 2017 - 18:12

WG mnie największym minusem jest maksymalny osx czyli Snow Leopard - nie wgrasz tam nic nowszego a to bardzo zubaża użyteczność.

Sam używam awaryjnie odrobinę nowszego, bo A1226 z dyskiem SSD, El Capitanem na pokładzie i śmiga znajomicie.

#5 kruczasty

kruczasty
  • 126 postów

Napisano 22 listopada 2017 - 18:14

Postawić na nim Snow Leoparda + iWork '09 i do pracy biurowej się nada. Albo dla rodziny do kontaktu przez FaceTime, itd.

Bez przesady z tymi muzeami. Wiadomo, rakieta to nie będzie, ale lepiej będzie chodziło to niż niejeden 4-5 letni komp na Windows :).

Wszystko zależy od oczekiwań, punktu odniesienia i celu do jakiego ma być używany.

#6 Vitno

Vitno
  • 108 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2017 - 18:26

Postawić na nim Snow Leoparda + iWork '09 i do pracy biurowej się nada. Albo dla rodziny do kontaktu przez FaceTime, itd.

Bez przesady z tymi muzeami. Wiadomo, rakieta to nie będzie, ale lepiej będzie chodziło to niż niejeden 4-5 letni komp na Windows :).

Wszystko zależy od oczekiwań, punktu odniesienia i celu do jakiego ma być używany.

Myślałem aby zrobić z niego maszynę do pisania ze starym MS Office na pokładzie, szkoda, że El Capitan na niego nie wrzucę :(

Vitno 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych