Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak mms plus

• Please log in to reply
36 replies to this topic

#26 cepeen

cepeen
  • 133 posts

Posted 02 January 2018 - 18:44

Ja mam tez problem z mms. Na iOS 10 wszystko śmigało jak złoto. Przesiadłem się na iP8 a tam w standardzie już 11. System zaktualizowany, ustawienia mms wprowadzone, wyłączałem telefon wielokrotnie i nic. Wyłączenie wifi tez nie pomogło. Nie ma jakiegoś obejścia innego? Co z tym wifi callingiem?
--== B u s h i n o I c h i G o n ==--

#27 jacob31

jacob31
  • 365 posts

Posted 02 January 2018 - 18:52

Ja mam tez problem z mms. Na iOS 10 wszystko śmigało jak złoto. Przesiadłem się na iP8 a tam w standardzie już 11. System zaktualizowany, ustawienia mms wprowadzone, wyłączałem telefon wielokrotnie i nic. Wyłączenie wifi tez nie pomogło. Nie ma jakiegoś obejścia innego? Co z tym wifi callingiem?

Spróbuj ustawić LTE tyko dla danych.

#28 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 January 2018 - 00:14

A wiecie jak zmusić iOS żeby w ogóle pojawiły się ustawienia mms ?

Mam nju... są ustawienia punktu dostępu i hotspot...

Ustawień mms wciąż brak, robiłem już włączanie i wyłączanie MMS w ustawieniach wiadomości + reset ustawień w APN'ach + reboot. I wciąż pusto. Nie dochodzą do mnie w ogóle MMS. Ja mogę wysłać, ale tylko po włączeniu "połączeń wi-fi".

#29 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 22 January 2018 - 16:30

A wiecie jak zmusić iOS żeby w ogóle pojawiły się ustawienia mms ?

Mam nju... są ustawienia punktu dostępu i hotspot...

Ustawień mms wciąż brak, robiłem już włączanie i wyłączanie MMS w ustawieniach wiadomości + reset ustawień w APN'ach + reboot. I wciąż pusto. Nie dochodzą do mnie w ogóle MMS. Ja mogę wysłać, ale tylko po włączeniu "połączeń wi-fi".

Jakie masz ustawienia MMS? jeśli możesz je wysyłać po włączeniu  połączeń przez wifi to znaczy że ustawienia masz najprawdopodobniej ok wyłącz i włącz dane sieci komórkowej lub podłącz iphone'a do itunes możliwe że wyskoczy Ci aktualizacja ustawień operatora.

Ja na szczęście za 3 dni mam zmianę operatora przeniosłem się z Plusa do T-mobile z którego zrezygnowałem 2 lata temu przez to jak zostałem potraktowany przez "konsultanta " na infolinii ale nie liczy się kto pracuje na infolinii ale jaka jest jakość usług  a dopóki Pan Zygmunt Solorz-Żak nie podpisze oficjalnej umowy z Apple na dystrybucje iPhone'ów i będzie sprzedawał stare modele sprowadzając je z Irlandii po cenach wyższych niż w Apple Online Store to w plusie nie będzie ani wifi calling ani automatycznej konfiguracji iPhone'ów 

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#30 kezsunaj

kezsunaj
  • 2 posts

Posted 30 May 2018 - 09:38

U mnie (SE, ios 11.4) MMS działają tylko jeśli w ustawieniu MMSC nie ma: http://

czyli nie może być tak: MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002

ale musi być tak: MMSC: mms.plusgsm.pl:8002

#31 damian1645

damian1645
  • 1 posts

Posted 31 May 2018 - 22:28

Odbieranie MMS z poniższymi ustawieniami na:

• iPhone 8 - działa bez problemu na iOS w wersjach 11.3.1 (15E302) oraz 11.4 (15F79)
  • iPhone SE - nie działa na iOS 11.3.1 (15E302), zaczęło działać dopiero po aktualizacji do 11.4 (15F79)

Uwaga: wygląda na to, że parametr LTE SETUP (OPTIONAL) > APN ma znaczenie, bez wpisania “plus” ustawienia MMS nie działały.

Moje ustawienia sieci komórkowej:

Ustawienia > Sieć komórkowa > Opcje danych kom. > Sieć komórkowa danych:

DANE SIECI KOMÓRKOWEJ
APN: plus

KONFIGURACJA LTE (OPCJONALNA)

MMS
APN: mms
MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002
Proxy MMS: 212.2.96.16:8080
Maks. wielkość MMS: 307200

HOTSPOT OSOBISTY

(pola nie wymienione powyżej pozostawiłem puste)

Sprawdzenie wersji iOS: Ustawienia > Ogólne > To urządzenie… > Wersja

Aktualizacja iOS: Ustawienia > Ogólne > Uaktualnienia

Attached File  IMG_1122.PNG   106.94KB   2 downloads Attached File  IMG_1123.PNG   133.77KB   1 downloads

#32 phily

phily
  • 1 posts

Posted 30 January 2019 - 10:45

Dzwoniłem do plusa i w koncu jakiś uczciwy pracownik mi odpowiedział że siec "plus" nie ma podpisanej umowy z APPLE i dlatego z mms taki problem

#33 testujemy

testujemy
  • 18 posts

Posted 03 February 2019 - 10:49

Przeszedlem z Play do Plusa i problem w 6s sie pojawil z mmsami. Nie da sie nic zrobic niestety. Po dwoch tygodniach zmienilem 6s na 7ke i wszystko dziala normalnie.

#34 sheepysheep

sheepysheep
  • 1289 posts

Posted 03 February 2019 - 11:58

Ha. No u mnie tez na 7 Plus chodzilo idealnie. Po zmianie na XS Maksa tylko moge odbierac mmsy.

#35 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 04 February 2019 - 22:20

Dzwoniłem do plusa i w koncu jakiś uczciwy pracownik mi odpowiedział że siec "plus" nie ma podpisanej umowy z APPLE i dlatego z mms taki problem

A na stronie Apple taka informacja jest (często aktualizowana) od bardzo dawna.

https://support.appl...HT204040#europe

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#36 pepsi61

pepsi61
  • 4 posts

Posted 10 February 2019 - 22:02

Iphone Xs Max takie ustawiania działają mms trzeba w hotspot wpisać plus . Wcześniej nie działało po wpisaniu mms poszły

Attached Files

#37 geresz

geresz
  • 120 posts

Posted 20 February 2019 - 17:24

Przez olewanie Plusa klientów i brak wsparcia od Apple zmieniłem operatora i mnie już ten temat nie dotyczy ale jak ktoś ma problem z mms-ami w Plusie to niech wywali z ustawień  maksymalną wielkość MMS-a (pole pozostawiamy puste)

u mnie (Xs) po wywaleniu 307200 i oczywiście restarcie mmsy zaczęły działać normalnie..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users