Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone a ubezpieczenie z Orange

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 konrad53

konrad53
  • 43 posts

Posted 13 November 2017 - 20:21

Witam, czy ktoś ma iPhona, najlepiej 7 ubezpieczonego w orange? Mam ochronę wyświetlacza. Czy w przypadku uszkodzonej szybki i tylnego aparatu, wymieniają telefon na nowy czy naprawiają? Potrzebuję sprawdzonych informacji. Wiem tylko tyle, że ubezpieczenie mi to obejmuje.

#2 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 13 November 2017 - 21:04

Na wyświetlacz dają 500zł o tylnym aparacie nic nie wiem.

#3 ppiekar

ppiekar
  • 29 posts

Posted 13 November 2017 - 21:16

Witam, czy ktoś ma iPhona, najlepiej 7 ubezpieczonego w orange? Mam ochronę wyświetlacza. Czy w przypadku uszkodzonej szybki i tylnego aparatu, wymieniają telefon na nowy czy naprawiają? Potrzebuję sprawdzonych informacji. Wiem tylko tyle, że ubezpieczenie mi to obejmuje.

Miałem taki przypadek. Telefonu Ci nie wymienia, tylko samą szybkę . Dodatkowo musiałem jeszcze dopłacić pk. 150 zł (6s).
Cała operacja trwała dość długo (Ok. 3-4 tygodnie), do tego szybka wymieniona niezbyt profesjonalnie.
Wg mnie ubezpieczenie w Orange się kompletnie nie opłaca.

#4 konrad53

konrad53
  • 43 posts

Posted 13 November 2017 - 22:58

Okej, ale w przypadku naprawy z ubezpieczenia nie tracę gwarancji? Bo bateria w użyciu trzyma mi 5 godzin, niestety nie zdążyłem na normalną gwarancję z "całym" telefonem

#5 Piotr X

Piotr X
  • 123 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 November 2017 - 22:59

Poszukaj OWU i poczytaj.

• 5b46927ee6 likes this

#6 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 14 November 2017 - 00:45

Okej, ale w przypadku naprawy z ubezpieczenia nie tracę gwarancji? 

Zależy jaki serwis dokonuje naprawy. Naprawa "z ubezpieczenia" to nic innego jak likwidacja szkody. Jak ubezpieczyciel wskazuje miejsce naprawy to naprawa może być zrobiona w ASO/ASA na oryginalnych nowych częściach. ale może być w innym warsztacie i na zamiennikach (rzadziej na częściach używanych). Innym wariantem jest wypłacenie określonej kwoty złotówek i ... "radź sobie sam" tzn. naprawiaj jak chcesz i gdzie chcesz.

Sama wymiana wyświetlacza na zamiennik teoretycznie nie powoduje automatycznej utraty gwarancji na pozostałe części telefonu, ale w praktyce to właśnie zamiennik (lub "powikłania" przy naprawie) są źródłem kolejnych problemów z takim telefonem i aby naprawić skutecznie trzeba płacić drugi raz tym razem za oryginał.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#7 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 14 November 2017 - 09:46

Majac budżet 500zl to w iPhone to mozna sobie w autoryzowanym serwisie baterie albo ladowarke wymienic.

#8 konrad53

konrad53
  • 43 posts

Posted 14 November 2017 - 11:16

Ciekawe dlaczego tak, znam przypadek 7+, gdzie za pęknięty ekran został wymieniony telefon na nowy. Drążę tak temat, ponieważ miałem oddać baterie na gwarancje, niestety nie zdążyłem. Spróbuje zagadać o baterie razem z tym ubezpieczeniem, jednak wątpię żeby to dało się połączyć.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users