Witam, czy ktoś ma iPhona, najlepiej 7 ubezpieczonego w orange? Mam ochronę wyświetlacza. Czy w przypadku uszkodzonej szybki i tylnego aparatu, wymieniają telefon na nowy czy naprawiają? Potrzebuję sprawdzonych informacji. Wiem tylko tyle, że ubezpieczenie mi to obejmuje.

iPhone a ubezpieczenie z Orange
Posted 13 November 2017 - 20:21
Posted 13 November 2017 - 21:04
Posted 13 November 2017 - 21:16
Witam, czy ktoś ma iPhona, najlepiej 7 ubezpieczonego w orange? Mam ochronę wyświetlacza. Czy w przypadku uszkodzonej szybki i tylnego aparatu, wymieniają telefon na nowy czy naprawiają? Potrzebuję sprawdzonych informacji. Wiem tylko tyle, że ubezpieczenie mi to obejmuje.
Miałem taki przypadek. Telefonu Ci nie wymienia, tylko samą szybkę . Dodatkowo musiałem jeszcze dopłacić pk. 150 zł (6s).
Cała operacja trwała dość długo (Ok. 3-4 tygodnie), do tego szybka wymieniona niezbyt profesjonalnie.
Wg mnie ubezpieczenie w Orange się kompletnie nie opłaca.
Posted 13 November 2017 - 22:58
Okej, ale w przypadku naprawy z ubezpieczenia nie tracę gwarancji? Bo bateria w użyciu trzyma mi 5 godzin, niestety nie zdążyłem na normalną gwarancję z "całym" telefonem
Posted 13 November 2017 - 22:59
Poszukaj OWU i poczytaj.
- 5b46927ee6 likes this
Posted 14 November 2017 - 00:45
Okej, ale w przypadku naprawy z ubezpieczenia nie tracę gwarancji?
Zależy jaki serwis dokonuje naprawy. Naprawa "z ubezpieczenia" to nic innego jak likwidacja szkody. Jak ubezpieczyciel wskazuje miejsce naprawy to naprawa może być zrobiona w ASO/ASA na oryginalnych nowych częściach. ale może być w innym warsztacie i na zamiennikach (rzadziej na częściach używanych). Innym wariantem jest wypłacenie określonej kwoty złotówek i ... "radź sobie sam" tzn. naprawiaj jak chcesz i gdzie chcesz.
Sama wymiana wyświetlacza na zamiennik teoretycznie nie powoduje automatycznej utraty gwarancji na pozostałe części telefonu, ale w praktyce to właśnie zamiennik (lub "powikłania" przy naprawie) są źródłem kolejnych problemów z takim telefonem i aby naprawić skutecznie trzeba płacić drugi raz tym razem za oryginał.
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 14 November 2017 - 09:46
Posted 14 November 2017 - 11:16
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users