Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
737 odpowiedzi w tym temacie

#576 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 lipca 2012 - 14:08

Polecam "Trzy pogrzeby Melquiadesa Estrady". Jest to film wyreżyserowany przez Tommy Lee Jonesa, poszło mu nieźle - film bardzo mi sie podobał. Klimat podobny do rewelacyjnego "No country for old men".

Trzy pogrzeby Melquiadesa Estrady (2005) - Filmweb

#577 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 14:35

Na mnie "Avangers" nie zrobił jakiegoś większego wrażenia, jak w tych wszystkich transformersach supermenach, obcy jak zwykle atakują Stany Zjednoczone, a akcja wygląda tak samo we wszystkich amerykańskich filmach akcji. Tak swoją drogą, byłem ostatnio na filmie "Mroczne Cienie", Tim Burton rządzi :D

#578 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 lipca 2012 - 15:21

Ja wczoraj oglądałem [REC], dla mnie bomba. Bardzo mi się podobał w ocenie szkolnej 5/6.

#579 Yary

Yary
  • 75 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 15:25

Byłem z synem na Prometeuszu. R. Scott trzyma poziom Obcego. Kto lubi takie kino, nie powinien być zawiedziony.

#580 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 lipca 2012 - 22:34

Niestety ale ten film ma dwie strony. Z jednej strony na poziomie i trzyma w napięciu oraz ciekawości, a z drugiej bardzo rażące są sceny "cliche" (bohaterzy pobijają rekordy w biegu na kilka km po operacji, uciekają przed siebie zamiast w bok, naukowcy są pierdołami i gubią się pomimo najnowszych technologii i komunikacji z bazą, mówią kici kici do lwa, możnaby jeszcze wyliczać). W dobrych filmach nie ma takich rzeczy... Mimo wszystko film warto obejrzeć jeżeli się na niego nastawiło. Prowokuje do refleksji i dyskusji i zapewnia pewną rozrywkę. Jeżeli jednak macie wobec niego jakieś oczekiwania, to ten film na pewno ich nie spełni. Do Obcego mu daleko.

#581 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 24 lipca 2012 - 11:18

Obejrzałem i uśmiałem się (ale nie "po pachy", bardziej półgębkiem) filmik "Roman barbarzyńca". Zdecydowanie film w kategorii wiekowej 16+. Film jest duński, co w jakiś sposób tłumaczy i humor i obrazek. I jeżeli ktoś opanował język duński :), polecam oryginalna ścieżkę dźwiękowa, bo polski dubbing, no niestety, ale pozostawia sporo do życzenia. Ostatecznie jak nie macie wyboru, oglądajcie z napisami. I świetna jest piosenka na zakończenie filmu - skojarzyła mi się z nieśmiertelnymi Queenami :)

#582 zieloonyxd

zieloonyxd
  • 110 postów

Napisano 07 sierpnia 2012 - 09:45

Ja oglądałem Mroczny Rycerz Powstaje. W kinie na szczęście napisy(lektor lub dubbing wszystko by zepsuł). Poziom grania aktorów na wysokim poziomie. Bane - godny następca Jokera. Muzyka - Hans Zimmer znów utworzył cudowne utwory. Świetnie wpasowanie w konkretne sceny. Zakończenie - tak jak jest w zwiastunach - EPICKIE! Nie będę się dużo rozpisywał bo w internecie aż wrze od recenzji. Ja osobiście polecam film i uważam, że seria Nolana była najlepszą serią o Batmanie ;)

#583 Nicholas

Nicholas
  • 6 postów

Napisano 08 sierpnia 2012 - 11:27

Widziałem dziś bilboard Yumy z Jakubem Gierszałem. Był ktoś, widział, poleca? Bo mimo, że Sala Samobójców pod względem scenariusza mi się nie podobała, to kreacja Gierszała owszem. We Wszystko co Kocham też zagrał spoko. Ciekaw jestem filmu, ale nie lubię wydawać kasy na gnioty, a z polskimi filmami istnieje duże ryzyko mimo dobrych aktorów

#584 pawel135

pawel135
  • 10 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 09:50

Ostatnio byłem w kinie na Dyktatorze. Film dobry można się pośmiać,polecam wszystkim !

#585 dziobolek

dziobolek
  • 336 postów
  • SkądDublin, Ireland, Ireland

Napisano 15 sierpnia 2012 - 10:48

Nie wiem czy było, ale... polecam!

#586 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 24 sierpnia 2012 - 19:05

Wróciłem teraz z Madagaskar 3 3D. Niby bajka, ale wrażenia jak najbardziej pozytywne! Scena z "cyrkowym show" świetna + muzyka za którą stał Hans Zimmer również bezbłędna. Było kilka spowolnień akcji, ale naprawdę polecam. Tym starszym również ;) od czasu do czasu jakaś bajeczka nie zaszkodzi hehe. P.S Pingwiny jak zawsze "zwarci i gotowi" :D

#587 maciejowyy

maciejowyy
  • 47 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 sierpnia 2012 - 20:01

Polecam z całego serca Niezniszczalnych 2. Wszystkie gwiazdy kina akcji w jednym filmie, to trzeba zobaczyć! PS. Nawet tych "największych" czas nie oszczędza. Jednak dziadek Chuck nadal daje radę :P

#588 Tymon71

Tymon71
  • 242 postów

Napisano 27 września 2012 - 08:14

Byłem niedawno na Jesteś Bogiem. Mogę polecić z całego serca, zwłaszcza osobą pamiętającym te czasy, i tamtą muzykę. Jak dla mnie wybitne.

#589 jacekkk

jacekkk
  • 91 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 27 września 2012 - 09:13

Ja oglądałem Mroczny Rycerz Powstaje. W kinie na szczęście napisy(lektor lub dubbing wszystko by zepsuł). Poziom grania aktorów na wysokim poziomie.

Też polecam ten film i podpisuję się obiema rękami pod opinią kolegi zieloonyxd. Oczywiście film do obejrzenia wyłącznie w kinie i zdecydowanie w oryginalnej wersji językowej, bo dubbing zabija cały efekt ("Not everything. Not yet..." - to trzeba słyszeć w oryginale). Bane - świetna rola Toma Hardy'ego, brutal i rewolucjonista i w jakiś sposób postać tragiczna, bo wykorzystana do realizacji celów innych osób. Tak naprawdę warto obejrzeć całą trylogię Nolana, bo w Mroczny Rycerz Powstaje pojawia się wiele wątków z poprzednich części i w bardzo spójny sposób zamykają się w jedną całość. Wielka chwała dla Nolana, że nie eksperymentuje z 3D i nie przesadza z efektami specjalnymi (oczywiście jest ich sporo i na najwyższym poziomie, ale nie ma groteskowej przesady w stylu "Iron Mana" albo "Avengers").
Muzyka Zimmera to temat na oddzielną dyskusję - znakomicie dopasowana do obrazu i wbijająca w fotel. Wprawdzie momentami czuć klimaty z Incepcji pomieszanej z Gladiatorem, ale mimo to jest super.
Zakończenie filmu - monumentalne i epickie :-) I tak naprawdę zaskakujące i niepewne do samego końca. Robin na końcu dość wyraźnie sugeruje kontynuację, ale to raczej za jakiś czas, bo póki co Nolan zaangażowany jest w produkcję "Man of steel" w reżyserii Zacka Snydera (to ten od "300" i "Watchmen").

#590 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 27 września 2012 - 09:24

Dzięki za spojlery.

#591 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 30 września 2012 - 16:24

Siedem Dusz (2007) <3

#592 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 18:31

Nie wiem czy było, ale... polecam!

http://www.youtube.com/watch?v=Z_quK9SEGYE

Wielkie dzięki za super film ;)

Polecam obejrzeć "The Words" ;)

#593 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 stycznia 2013 - 19:57

HOBBIT

Muszę na niego pójść, w poniedziałek już sobie zarezerwowałem kilka godzinek :)

Z tych fajnych nowości to GANGSTER. Świetny film w fajnym klimacie.

#594 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 21:58

@up Zgadzam się, oba filmy są świetne chociaż Gangster mnie miejscami nudził... Teraz z niecierpliwością czekam na Django... Pozdrawiam.

#595 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 05 stycznia 2013 - 22:12

Siedem Dusz; Musimy porozmawiac o Kevinie; Strasznie glosno, Niesamowicie blisko; Skora, w ktorej Zyje; Wszystko za Zycie; Atlas Chmur; i wisienka na torcie: Nietykalni. Ostatni film to absolutny fenomen. 40 milionow widzow w calej europie, recenzje skrajnie pozytywne i 8.7 pkt w rankingu Filmweb.pl(3 miejsce w swiatowym rankingu filmow wszechczasow). To moj obecny ranking najlepszych filmow i tych, ktore ja najbardziej polecam. Edycja. Zapomnialem tez o sporej niespodziance ostatniego czasu: Poradnik Pozytywnego Myslenia.

#596 Malwina P.

Malwina P.
  • 9 postów
  • SkądŻywiec

Napisano 17 stycznia 2013 - 10:55

"Głową w mur" F.A.-jak dla mnie jeden z najlepszych filmów, jakie miałam okazję oglądać, o tym jakie życie bywa przewrotne :) Zgadzam się z kolegą wyżej "Into the Wild"-świetny film!

#597 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 18 stycznia 2013 - 18:39

Django Unchained. Rewelacja. Jak ktoś lubi Tarantino to super, jak nie to świetny western.

#598 damiannowiak

damiannowiak
  • 3 postów

Napisano 22 stycznia 2013 - 13:50

Gangster rzeczywiście świetny, mi się podobał.

Poza tym warto obejrzeć obydwie części Taken, a jak chcecie się trochę rozerwać i pośmiać to ostatnio mi się udało na Tedzie.

#599 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 stycznia 2013 - 16:23

Sinister <3 :D

#600 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 22 stycznia 2013 - 19:00

Sinister <3 :D

Bardzo dziwny film, trochę nudny. Zakończenie trochę inne niż zazwyczaj :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych