Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Fajny film wczoraj widziałem..] -czyli dyskusja o filmach lepszych i gorszych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
737 odpowiedzi w tym temacie

#326 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 02:21

Ostatnio polubiłem rosyjskie kino, oglądałem film Wyspa - bardzo fajny. Polecam. Mam przy okazji taką prośbę do kinomaniaków ;) Koleżanka poprosiła mnie o jakieś straszne horrory, ale żeby nie był o duchach czy innych paranormalnych zjawiskach, tylko o jakimś mordercy/psychopacie, coś w tym guście :) Znacie jakieś filmy tego typu?

#327 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 grudnia 2010 - 03:05

Ostatnio polubiłem rosyjskie kino, oglądałem film Wyspa - bardzo fajny. Polecam.
Mam przy okazji taką prośbę do kinomaniaków ;) Koleżanka poprosiła mnie o jakieś straszne horrory, ale żeby nie był o duchach czy innych paranormalnych zjawiskach, tylko o jakimś mordercy/psychopacie, coś w tym guście :) Znacie jakieś filmy tego typu?

Teksańska masakra piłą mechaniczną.
Piła-Cała seria:)

#328 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 29 grudnia 2010 - 03:36

Hell Ride obejrzałem wreszcie - zadowolony;) @wojciech23: kolejność przypadkowa ;) -the shining -american psycho -twin peaks -funny games (ale nie ten badziewny remake z 2008, tylko wersja z 1997) więcej nie chce mi się myśleć - idę spać ;)

#329 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 grudnia 2010 - 20:52

Tron: Legacy Świetna, oryginalna muzyka, akcja niczego sobie, zabójczy klimacik. Matrix był jedyny w swoim rodzaju, ale Tron 2 zrobił na mnie podobne wrażenie. Mam ochotę obejrzeć jeszcze raz;) Nie przepadam za filmami 3D, ale ten wyszedł fenomenalnie (do tej pory podobał mi się tylko Avatar 3D).

#330 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:13

Tak się składa, że wczoraj byłem na Tronie. Muzyka świetna. Wg mnie nie było zbyt dużo oszałamiających efektów 3D. Najbardziej podobała mi się reklama aparatu Fujitsu ;)

#331 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:52

Najbardziej podobała mi się reklama aparatu Fujitsu ;)

Czyli odebrałeś film zupełnie inaczej:D

#332 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 29 grudnia 2010 - 22:09

Tron: Legacy - spoczko (nie spodziewałem się rewolucji na miarę Trona, tylko ciekawego poprowadzenia historii dalej i czuję się usatysfakcjonowany). Muzyka? Jak miałaby być zła skoro Daft Punk maczał w tym palce? A całe to "3d" to jak dla mnie o kant dupy rozbić... Jakie to 3d? Double or triple 2d...

#333 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 29 grudnia 2010 - 22:11

Tron: Legacy - spoczko (nie spodziewałem się rewolucji na miarę Trona, tylko ciekawego poprowadzenia historii dalej i czuję się usatysfakcjonowany).
Muzyka? Jak miałaby być zła skoro Daft Punk maczał w tym palce?
A całe to "3d" to jak dla mnie o kant dupy rozbić...
Jakie to 3d?
Double or triple 2d...

Mam takie same zdanie. W Avatarze cały ten świat aż wychodził do ludzi. A tutaj tak średnio.

#334 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 grudnia 2010 - 22:18

W Avatarze 3D był wyjątkowy, kolorystyka powalała. W Tronie faktycznie 3D było mało, może dlatego mi się tak bardzo ten efekt podobał:)

#335 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 grudnia 2010 - 22:50

Wczoraj byłem na filmie ''Poznaj naszą rodzinkę'' i polecam go szczerze. Historia zaczerpnięta z dwóch poprzednich części (ta część była wyjątkowo śmieszna) co polakom nie udaje się bardzo często tego robić,np mamy pierwszą część polskiego filmu owy film się bardzo spodobał widzom więc nakręcono drugą część,ale co to,to zupełnie inny film. Żadnej kontynuacji brak tego czegoś jak było w pierwszych częściach. Fakt przy filmie ''Poznaj naszą rodzinkę'' historia jest podobna,ale ujęta w inny sposób. Film godny obejrzenia,a szczególnie na te szare wieczory.

#336 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 29 grudnia 2010 - 23:00

Mam zamiar się wybrać na ten film, i na 'Weekend' w najbliższym czasie. 'Poznaj mojego tatę' było świetne. Angielski tytuł 'Poznaj naszą rodzinkę' - Little Fockers - hehe

#337 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 29 grudnia 2010 - 23:33

Ja w kinematografii nienawidzę właśnie polskich tłumaczeń, dubbingu i lektora (chociaż z dubbingiem zdarzają się wyjątki, lub przydatne to dla dzieci - w każdym razie nie używam, bo szkoda nerwów)

#338 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 grudnia 2010 - 17:17

Ja w kinematografii nienawidzę właśnie polskich tłumaczeń, dubbingu i lektora (chociaż z dubbingiem zdarzają się wyjątki, lub przydatne to dla dzieci - w każdym razie nie używam, bo szkoda nerwów)

Dokładnie,ja preferuję napisy (nawet dla dzieci lepiej,ponieważ kolejna okazja do czytania) chyba,że dziecko nie chodzi nawet do klasy zero tutaj to co innego.

#339 anonim_321

anonim_321
  • 280 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 stycznia 2011 - 18:23

Wracam do klasyki i filmy Hitchcock'a mogę zdecydowanie polecić :D Obowiązkowo - "Okno na podwórze", "Zawrót Głowy", "Ptaki", "Cień Wątpliwości", a na poprawę humoru "Kłopoty z Harrym". Jeszcze sporo jego dzieł nie widziałem, ale postaram się to nadrobić :P

#340 magmac

magmac

• 1 170 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 05 stycznia 2011 - 09:18

Wiec tak - z ostatnio obejrzanych (a mam teraz wakacje, wiec czasu sporo - dziennie 4 filmy) ;) : - Orphan - bardzo dobry film, zarówno realizacja, gra aktorska jak i pomysl genialne! Niech nikogo nie zmyli fakt, ze to horror - powinien być thriller/dramat. Trzyma w napięciu i nie idzie ogladnac bez przerwy na fajkę (z nerwów), - Case 39 - to już rasowy horror, pomysł trochę podobny do poprzedniego, ale jednak inny. Fajny i fajna glowna rola ;) - The Box - nie słyszałem o nim, a naprawdę robi dziurę w mózgu. Doskonale zrobiony, dobry pomysł na scenariusz, choć końcówka trochę za bardzo uproszczona, tak czy siak trzeba obejrzeć. Daje do myślenia. - The Kovak Box - jak na hiszpańskie kino sf to naprawdę jest dobrze. Niezły pomysł, dobrze zrobione, chociaż trochę przewidywalne. - Ustoppable - typowe amerykańskie kino w dodatku typowo zrobione przez Tonego Scota. "Sie" ogląda, temat trochę nowy, ale tez i odnosi sie wrażenie, ze zamiast pociągu były już inne niezatrzymywalne pojazdy w innych filmach. Doskonale zrobiony a $$$ aż sypią sie z ekranu. Ładnie zagrany, ślicznie zmontowany. Raczej na duży ekran niż na iphone'a. - Greenberg - nuuuuuuudy, chociaż ładnie zrobione. Tak naprawdę film o niczym i ni jak nie idzie sie dopatrzec przesłania. Na niedzielny poranek może być, jajecznica smakuje przy nim wybitnie ;) Może to zaszufladkowanie, ale Pan Stiller jedna w komediach grać powinien ;) - Harry Potter i insygnia. Wszystko w porządku, tyle ze film nozyczkami i klejem można by skrócić o polowe i pewnie następna cześć tej części tez i zrobić bardzo dobry kawał kina. Kasa rządzi, a kasy już z malego harrego nie pociągną, wiec teraz sie musza nachapac ;) Hollywood... Można nie lubić tematu, ale trzeba przyznać, ze patrząc na to z innego miejsca - cała seria jest zrobiona bardzo dobrze, a w wręcz rewelacyjnie. Tak czy siak - koniecznie do zobaczenia dla miłośników okularnika z piorunem, dla reszty to tez będzie dobra zabawa... - Wall Street 2 - hmmm, film bardzo dobry, choć od początku wiadomo jak sie skończy. Daje trochę do myślenia, ale ciezki nie jest. W kazdym razie warto go ogladnac choćby dla samej roli Douglasa, który, podobnie jak Dawid Bowie z kazdym dniem przystojnieje... Zdjęcia śliczna, Montaz tez bardzo udany.... To be continuued...

#341 Funko

Funko
  • 113 postów
  • SkądSierpc

Napisano 05 stycznia 2011 - 09:30

Weekendu Pazury, zdecydowanie nie polecam, znajomy był na pokazie premierowym w sylwestra i z tego co mi powiedział film bliski poziomu 'Ciacha'. Ogólnie polecam wszystkie filmy Finchera z Fight Clubem i Se7en na czele. Z nowszych mocno spodobał mi się 500 days of Summer - naprawdę z czystym sumieniem polecam każdemu - tylko nie oglądać z drugą połówką ;) Teraz poluje w wypożyczalniach na 'Bez ostrzeżenia', jeżeli ktoś będzie miał jakieś info jak ten film dorwać, będęwdzięczny

#342 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 05 stycznia 2011 - 13:10

zgodzę się z powyższą opinią o 500 days of Summer (o Fight Clubie i se7en już nie wspominając;)

#343 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 stycznia 2011 - 19:36

Weekend Cezarego Pazury świetny! Z humorem i z nutą gangsterstwa...mi się osobiście bardzo podobał.

#344 myknew

myknew
  • 87 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 17 stycznia 2011 - 13:20

The Host

#345 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 14:04

Polowanie na czarownice - bajka dla dużych dzieci;)

#346 anonim_321

anonim_321
  • 280 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 stycznia 2011 - 17:27

Wczoraj oglądałem "Pola Śmierci" Roland'a Joffe'a i mogę go Wam polecić. Świetny film :D

#347 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:14

O Weekendzie słyszałem już mieszane opinie, ale i tak mam zamiar się wybrać. Widział ktoś Black Swan/Czarny Łabędź? Podobno warto zobaczyć.

#348 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:49

Wszyscy, którzy już widzieli Black Swan zachwyceni, wybieram się w sobotę do kina na to :)

#349 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 20 stycznia 2011 - 21:57

O Weekendzie słyszałem już mieszane opinie, ale i tak mam zamiar się wybrać. Widział ktoś Black Swan/Czarny Łabędź? Podobno warto zobaczyć.

YouTube - BLACK SWAN - Official HD trailer

Idź i bądź zachwycony,ponieważ jest to świetny film:)

#350 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 20 stycznia 2011 - 22:20

...ze świetną Natalią:D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych