Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone SE kilka pytań

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 grzesiek1991

grzesiek1991
  • 8 posts

Posted 08 November 2017 - 19:44

Witam,

nie miałem nigdy styczności z urządzeniami apple. Obecnie korzystam z Samsung Galaxy S2 i już dawno minął najwyższy czas na wymianę. Zależy mi przede wszystkim na płynnym działaniu, braku zawieszeń, konieczności resetów, szybkim łączeniu się z GPS i najważniejsze obsłudze jedną ręką, a jak wiadomo obecnnie praktycznie nie ma wyboru urządzeń o szerokości poniżej 65mm. Jak dla mnie jedynym konkurentem jest Xperia XZ1 Compact. Proszę o odpowiedź na poniższe pytania które ułatwią mi dokonanie wyboru.

1. czy jest coś takiego jak OTG(możliwość podłączenia pendrive i skopiowania na niego plików z telefonu)

2. na podstawie poprzednich urządzeń apple, czy będę mógł liczyć że za 5-6 lat aplikacje nadal będą na nim pracowały

3. czy jest na niego Targeo oraz aplikacja która jednym klikniecie włącza latarkę lub taka możliwość wbudowana w telefon,

4. czy jest możliwość tworzenia skrótów do wybranych kilku kontaktów na ekranie głównym tak żeby maksymalnie uprościć wybieranie

5. czy można tworzyć skróty do stron www na ekranie głównym tak aby również ograniczyć klikanie do dostania się na stronę

6. czy na aplikacji od Google „Mapy Google” nawigacja działa tak jak na androidzie, czy nie ma jakichś niespodzianek

7. czy Iphone SE jest wykrywany jako pamięć masowa na windowsie, czy w przypadku potrzeby zgrania zdjęć u kogoś muszę instalować jakiś soft na komputerze

8. czy minimalna jasność pozwala na komfortowe korzystanie w całkowitej ciemności, np. po przebudzeniu w nocy, w SGS2 musiałem dodatkowo instalować aplikacje dodatkowo zmniejszającą jasność ekranu

9. czy jest możliwość korzystania z nawigacji podczas odbierania połączenia i prowadzenia rozmowy, np. czy po odebraniu połączenia jest możliwość podglądania trasy

10. czy są na niego i czy działają "ulepszane" aplikacje spoza sklepu np z chomikuj

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users