Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ładowarka do szybkiego ładowania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 07 listopada 2017 - 19:05

Cześć, nie do końca jasna i klarowna jest dla mnie sytuacja z szybkim ładowaniem w najnowszych iphonach. Apple ostatnio ogłosiło że wprowadza szybkie ładowanie do telefonów korzystając z ładowarek do mac'ów. Najtańsza ładowarka usb-c oraz kabel ze strony apple to 249 zł + 99 zł (za ładowarkę i odpowiedni kabel usb c-lightling). Jak ktoś nie posiada nowego mac'a to koszt to 350 zł

Zanim jednak wprowadzono takie rozwiązanie wiem, że można było korzystać z ładowarek do ipadów, ładowarka taka 12W do ipada kosztuje 99 zł.

Czy takie coś działa? Jak dużo gorsze jest? Uważacie, że warte zakupu?

Nie powiem czasem, bo czasem by mi się przydała taka opcja tylko nie wiem jak dużo szybsze to jest i raczej 350 zł nie jest warte, 99 zł już jak najbardziej.

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#2 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 listopada 2017 - 19:18

W tej chwili imo zdecydowanie najlepsza opcja to ładowarka od iPada, sam używam takiej na codzień.

• lousylucky lubi to

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#3 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 listopada 2017 - 19:27

Ładowarka do iPada naladujesz trochę szybciej, coś koło 15-20% szybciej. To nie jest QC. Prawdziwa ładowarka QC od maca masz 2h ( ip8 plus) zamiast 3 z hakiem do pełna. Tu już jest różnica. Najlepiej poczekać chwilę, alternatywne ładowarki QC na usb-c już są i kosztują koło 20$, gorzej ponoć z kablem lightning usb-c. Ale te też się pewnie niedługo pojawia, ewentualnie kabel możesz kupić oryginalny.

Użytkownik Regiss edytował ten post 07 listopada 2017 - 19:28

• lousylucky lubi to

iPhone 15 Pro

#4 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 07 listopada 2017 - 20:50

iP8 z 18% do 100% naładowałem z powerbanka w ok 1h i 15min. :D

Użytkownik Ganjuana edytował ten post 07 listopada 2017 - 20:50

#5 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 07 listopada 2017 - 22:33

Cześć, nie do końca jasna i klarowna jest dla mnie sytuacja z szybkim ładowaniem w najnowszych iphonach. Apple ostatnio ogłosiło że wprowadza szybkie ładowanie do telefonów korzystając z ładowarek do mac'ów. Najtańsza ładowarka usb-c oraz kabel ze strony apple to 249 zł + 99 zł (za ładowarkę i odpowiedni kabel usb c-lightling). Jak ktoś nie posiada nowego mac'a to koszt to 350 zł

Zanim jednak wprowadzono takie rozwiązanie wiem, że można było korzystać z ładowarek do ipadów, ładowarka taka 12W do ipada kosztuje 99 zł.

Czy takie coś działa? Jak dużo gorsze jest? Uważacie, że warte zakupu?

Nie powiem czasem, bo czasem by mi się przydała taka opcja tylko nie wiem jak dużo szybsze to jest i raczej 350 zł nie jest warte, 99 zł już jak najbardziej.

Jak najbardziej działa i nie jest dużo wolniejsze od tej opcji za 350 zł, IMO ładowarka od iPada jest bardziej sensownym zakupem.Nie dość, że ponad 3 razy tańsza to jeszcze znacznie mniejsza.

https://9to5mac.com/...8-and-iphone-x/

• lousylucky lubi to

#6 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 07 listopada 2017 - 23:06

A ładowarki innych firm? Czy takie coś ma racje działać szybszym ładowaniem?

https://www.amazon.c...=travel charger

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#7 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 listopada 2017 - 23:25

Nie, za mała moc. Musi być coś koło 30W jak te od Apple, no i usb-c.

http://amzn.to/2xAY74U

http://amzn.to/2xBE72h

iPhone 15 Pro

#8 clavikord

clavikord
  • 4 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 listopada 2017 - 12:10

iPhone 7 plus ciągnie z ładowarki Blitzwolf 1.8A a koszt takiej ładowarki jest dość niski w porównaniu do ori Apple (oczywiście kupując bezpośrednio z rynku chińskiego). Osobiście na noc zawsze podłączam telefon do oryginalnej ladowarki, żeby na spokojnie prądem 1A się ładowała (baterii lżej), ale jak potrzebuje na szybko, to z ładowarki czy z powerbanku tej firmy, czy Xiaomi iPhone ciągnie ok 1.8A, Badanie miernikiem, mam fotki do wglądu :)

iPhone 7 Plus 128 GB Black + Spigen Thin Fit

#9 milan9

milan9
  • 6 postów

Napisano 13 listopada 2017 - 20:04

Czy kupując ładowarkę z IPada mogę używać kabelka który jest w zestawie z telefonem? Czy potrzebuję dokupić dedykowany kabelek żeby móc ładować telefon ładowarką z IPada?

#10 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 13 listopada 2017 - 20:10

Kabel nie ma znaczenia. Byleby mial certyfikat mfi.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#11 olo11

olo11
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2017 - 21:59

Sprawdzał ktoś może czy ładowarka od Samsunga da radę szybko naładować nowe iPhony? Kumpel na Galaxy S8 wykręca 1:40 od 0 do 100%. Zastanawiam się czy w momencie podpięcia się do takiej ładowarki kablem lightning na iPhonie można osiągnąć podobny wynik. 

MBP M1; iPhone 13 Pro; AirPods Pro

#12 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 19 listopada 2017 - 00:06

Hehe ciekawy test. Okazuje się że szybkie ładowanie ip8+ jak jego dodatkowy feature to wielka ściema. Wszystko zależy tylko od tej ładowarki Apple 29W. Okazuje się że ip7+ ładuje się równie szybko( a nawet szybciej) od ip8+.

https://youtu.be/u-4Zp4h15rM

iPhone 15 Pro

#13 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2017 - 12:18

A co sądzicie o ładowarkach z Chin? Mam na oku niby takie lepsze po 80 zł z funkcją szybkiego ładowania. Pytam się, bo ori z Apple Store po 289 zł to jakaś chora kasa. Jeśli Chińska działa tak samo to wybór jest jasny :) tylko właśnie czy działa, czy nie zepsuje telefonu?

MacBook Pro Retina 15 | iPhone X | Apple Watch 2

#14 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 22 listopada 2017 - 19:06

A co sądzicie o ładowarkach z Chin? Mam na oku niby takie lepsze po 80 zł z funkcją szybkiego ładowania. Pytam się, bo ori z Apple Store po 289 zł to jakaś chora kasa. Jeśli Chińska działa tak samo to wybór jest jasny :) tylko właśnie czy działa, czy nie zepsuje telefonu?

Chcesz powiedzieć że "kupiłeś" telefon za 5 tyś i teraz chcesz kupić ładowarkę za "80zł" Naprawdę ? Przecież to jest chiński "tani" badziew. Szkoda telefonu ! 

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#15 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2017 - 22:05

To, że kupiłem za 5k nie oznacza, że muszę płacić 289zł za ładowarkę, która pewnie ładuje tak samo. Proszę o sprawdzone opinie bez skazywania na niepowodzenie chińczyka.

p.s.
99% elektroniki domowej masz zrobionej w Chinach i działa.
MacBook Pro Retina 15 | iPhone X | Apple Watch 2

#16 douglas

douglas
  • 613 postów

Napisano 22 listopada 2017 - 22:29

Ten iPhone za 5k i ładowarka za 289 zł to też chińczyki  ;) Tak swoją drogą szybka ładowarka wg Apple to ich zasilacz 29W za 249 zł + kabel USB-C - Lightning za 129 zł - czyli w sumie 378 zł. Dodatkowo ten zasilacz to kawał klocka jak na ładowarkę do telefonu. IMO lepiej kupić ładowarkę 12W do iPada za 99 zł - będzie trochę wolniej ale i tak znacznie szybciej niż na tej 5W z zestawu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych