Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

(6s Plus) Nie łączy z siecią wifi 5GHz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 mirabelq31

mirabelq31
  • 7 postów

Napisano 07 listopada 2017 - 11:18

Witam wszystkich! Kupiłem nie dawno iPhone'a 6s Plus z najnowszym iOS 11.1 . Mam w domu dwie sieci, 1 - 2,4GHz i 2 - 5GHz. Z 2.4 łączy bez problemu z każdą natomiast z 5GHz telefon laczy na 5 - 7 s po czym rozłącza i łączy ponownie na te pare sekund i tak w kółko. Probowałem ustawić router zgodnie z zaleceniami Apple - bez rezultatów, odtworzyłem urządzenie - bez rezultatow, resetowałem ustawienia sieciowe kilkukrotnie - bez rezultatów, stosowałem sie wszystkich poradników Apple odnośnie ustawień wifi ( zmiana DNS itd.) - bez rezultatów. Miał bądź ma ktoś podobny problem? Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.

#2 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 10:09

Nie wiem czy się nie mylę (niech mnie ktoś poprawi) ale podtrzymywanie dwóch połączeń jednocześnie było by nie ekonomiczne w temacie baterii. Nie zdziwił bym się gdyby tel po prostu wyłączał radio 5GHz kiedy mu nie jest potrzebne, lub wybierał ten zakres w którym ma lepszy sygnał.

#3 mirabelq31

mirabelq31
  • 7 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 20:49

Na wstępie podziękuje za odpowiedz.
Co do tego co napisałeś to może miałoby to jakiś sens, gdyby nie fakt że w szkole mam tylko jedna sieć 5GHz i z nią również mam takie cyrki... po odtworzeniu iPhone’a i pójściu do szkoły z nowym systemem połączyło z tym wifi na 1min i potem znowu po 5-7s

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych