Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 11 problem z kończeniem połączeń i blokadą ekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnarrow

johnarrow
  • 1 postów

Napisano 06 listopada 2017 - 21:05

Witam. Zauważyłem, ze jak konczę połączenie przyciskiem power naciskając 2 razy (wiem, wystarczy raz, ale jakoś tak się przyzwyczaiłem z androida, że za pierwszym razem kończę połączenie, za drugim blokuję klawiaturę; w iOS wystarczy jeden raz) i odłożę telefon na 10 sekund w taki sposób, żeby ekran się nie włączył (poprzez tę funkcję z podnoszeniem i włączeniem ekranu), to później nie mogę aktywować ekranu przyciskiem home. Moglibyście sprawdzić, czy problem występuje także u Was? To trochę irytujące, bo nie mogę np. odebrać połączenia przychodzącego, ponieważ ekran mogę odblokować przyciskiem power, co z kolei odrzuca takie połączenie.

#2 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 03 grudnia 2017 - 14:45

A ja mam coś takiego:

Gdy kończę rozmowę, ekran jest ciemny, zablokowany.

Przycisk Home zdejmuje blokadę i powracam do ekranu rozmowy (z widoczną czerwoną słuchawką).

Pojawiła się taka sytuacja chyba w 11.1.2.

Jakiś banał związany ze zmianą ustawień, czy to sprawka nowej aktualizacji?

6, 7, 14, 15, 16 Pro White Titanium

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 12:03

A ja mam coś takiego:

Gdy kończę rozmowę, ekran jest ciemny, zablokowany.

Przycisk Home zdejmuje blokadę i powracam do ekranu rozmowy (z widoczną czerwoną słuchawką).

Pojawiła się taka sytuacja chyba w 11.1.2.

Jakiś banał związany ze zmianą ustawień, czy to sprawka nowej aktualizacji?

miałem podobnie (iP 8). Po odjęciiu od ucha ekran pozostawał ciemny albo włączał sie po dobrych kilku sekundach. Przyczyną problemu okazało się szkło na ekranie. Szkło Benks takie z białą ramką. W ramce niby są otwory na czujniki koło słuchawki ale chyba nie do końca to działa. Po zdjęciu wszystko działa jak należy.

• Germ@n lubi to

#4 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 04 grudnia 2017 - 13:44

Dzięki za wskazówkę. :)

#5 elolarus

elolarus
  • 4 postów

Napisano 08 grudnia 2017 - 21:53

Ja nie mam naklejonego szkła i mam taki problem od dłuższego czasu ( chyba od ios10 ) na i6s, i7 i i8 - często telefon dzwoni i czarny ekran i tylko power z odrzuceniem połączenia, też często nie można wybudzić przyciskiem home tylko power

Na infolinii serwisowej powiedzieli że ewidentnie błąd w pliku który przenoszę -> zrobiłem reset wszystkich ustawień ale to nie pomogło

Z kolei nie mogę poradzić sobie z przeniesieniem smsów i kilku app w których mam dane na drugi telefon więc nie mogę odtworzyć i od nowa po wgrywać wszystkiego

Ma może ktoś pomysł bo to strasznie irytujące

#6 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 09 grudnia 2017 - 12:28

Ja nie mam naklejonego szkła i mam taki problem od dłuższego czasu ( chyba od ios10 ) na i6s, i7 i i8 - często telefon dzwoni i czarny ekran i tylko power z odrzuceniem połączenia, też często nie można wybudzić przyciskiem home tylko power

Na infolinii serwisowej powiedzieli że ewidentnie błąd w pliku który przenoszę -> zrobiłem reset wszystkich ustawień ale to nie pomogło

Z kolei nie mogę poradzić sobie z przeniesieniem smsów i kilku app w których mam dane na drugi telefon więc nie mogę odtworzyć i od nowa po wgrywać wszystkiego

Ma może ktoś pomysł bo to strasznie irytujące

zrób kopie zapasowa przez iTunes na kompie, lub włącz w iPhonie robienie kopii w iCloud - tylko podłącz go do zasilania oraz wifi, bo inaczej kopii nie wykonasz...

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#7 elolarus

elolarus
  • 4 postów

Napisano 11 grudnia 2017 - 13:56

zrób kopie zapasowa przez iTunes na kompie, lub włącz w iPhonie robienie kopii w iCloud - tylko podłącz go do zasilania oraz wifi, bo inaczej kopii nie wykonasz...

nie mogę wgrać bo to podobno właśnie błąd który się przenosi razem z kopią...

ale zauważyłem że chyba u wszystkich tak jest

jak kończymy rozmowę i odrywamy tel od ucha i klikniemy 2-3x w power żeby uśpić to na każdym tak się dzieje...

#8 Germ@n

Germ@n
  • 210 postów
Napisano 11 grudnia 2017 - 14:39

Co ciekawe...

Ostatnio problem sam zniknął, tzn. wyłączenie i włączenie telefonu lub hard reset pomogły.

Po zakończonej rozmowie, po krótkiej chwili ponownie ekran rozmowy (czerwona słuchawka, itp.)

Użytkownik Germ@n edytował ten post 11 grudnia 2017 - 14:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych