iPhone 7 32gb ios 11.1
Problem występuje od około 3 dni. Problemu nie spowodowała aktualizacja, mam tą samą wersje od miesiąca. Po wylogowaniu się swoim apple id ze starego 5s zalogowałem się jeszcze na chwilę bo coś tam potrzebowałem zrobić. Wydaje mi się że w tym momencie oba telefony w jakiś sposób się sparowały do jednego apple id. Później na 7 w urządzeniach były oba telefony. Więc naturalnie skasowałem 5s. Natomiast w ustawieniach świeciła mi się informacja żeby skonfigurować uwierzytelnienie dwuskładnikowe. Jak w to wchodziłem to prosił o kod blokady do 7 a później do 5s (?) pomimo tego, że nie było go już w urządzeniach. Naturalnie nie mogłem podać kodu bo telefon ma już ktoś inny. Temat olałem a ostatnio patrzę że informacja o uwierzytelnieniu zmieniła się na informacje o konfiguracji do końca apple id - prosił o hasło. No to podałem i ok. I od tego czasu nie mogę nic pobierać z appstore. Nie pomaga hard reset, nie pomaga podawanie hasła po 10 razy, nie pomogło nawet założenie nowego apple id. Jakieś pomysły?
Edit. Na nowym koncie po kliknięciu w pobranie czegoś po 5 minutach myślenia ponownie wywalił informacje o podanie hasła.. podałem, poprosił o touch id, podałem i pobrał aplikacje. Natomiast po kliknięciu w inną dzieje się to samo. Klikam pobierz, mieli, mieli, 5 minut później prosi o hasło, o touch it i ściąga. To nie jest problem z internetem, próbowałem w domu i w pracy.