Witam,
mam skonfigurowaną pocztę na iP6s ale nie ściąga mi e-mail'i automatycznie. Dopiero jak otwieram pocztę przychodzą nowe wiadomości, w ustawieniach mam częstotliwość pobierania - Automatycznie. Może gdzieś pominąłem jakieś ustawienia.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 04 listopada 2017 - 20:11
Witam,
mam skonfigurowaną pocztę na iP6s ale nie ściąga mi e-mail'i automatycznie. Dopiero jak otwieram pocztę przychodzą nowe wiadomości, w ustawieniach mam częstotliwość pobierania - Automatycznie. Może gdzieś pominąłem jakieś ustawienia.
Napisano 05 listopada 2017 - 12:25
Pozdrawiam
Napisano 05 listopada 2017 - 12:46
Jaki klient? Jaka poczta?
Np. klient Apple nie ma push dla gmaila, ale oryginalna aplikacja Google ma.
Napisano 06 listopada 2017 - 08:09
najpierw przez aplikację Mail skonfigurowałem pocztę wp, ustawiłem push w ustawieniach konta i nic. Później zainstalowałem SPARK'a ale też nie dostaję powiadomień w czasie rzeczywistym.
Napisano 06 listopada 2017 - 08:41
Zacznij od początku.
Wyślij sobie jednego maila na swoje konto mailowe itunes (nawet jak go nie używasz i świadomie nie zakładałeś to i tak je już masz). Powinieneś dostać powiadomienie po chwili (w aplikacji applowej).
Konto Apple z Aplikacją Apple musi działać. Jak nie zadziała, masz jakiś ogólny problem, a nie z konkretną pocztą.
Jak zadziała, zawężasz poszukiwania dalej.
Napisano 06 listopada 2017 - 10:18
Bo Automatycznie działa tak, że gdy telefon masz podłączony do prądu i WiFi to pobiera w czasie rzeczywistym, a gdy używasz normalnie w kieszeni to nie pobiera w tle kompletnie. Ustaw push jeśli korzystasz z serwera który to wspiera lub fetch co jakiś czas w innym wypadku.
Dla tych co chcą bić pianę - a czytacie w ogóle to co jest napisane pod spodem po załączeniu tej opcji w ustawieniach?
Napisano 06 listopada 2017 - 10:26
Oryginalna aplikacja GMail Google działa w trybie push i pozwala ograniczyć powiadomienia i ściąganie tylko do kategorii "primary" (żadne powiadomienia o innych kategoriach maili, jak forum, social, update itd nie są wyświetlane).
Napisano 06 listopada 2017 - 11:36
dzięki wielkie, udało mi się ustawić gmail'a i podpiąłem pod niego moje konto na wp, tylko ściąga mi na gmail wszystkie maile z wp a nie tylko nowe, help
Napisano 06 listopada 2017 - 11:51
Ja mam to samo... Dwa konta : gmail i firmowe. Musze wejść w aplikację Mail żeby się odświeżyło. Powiadomienia mam ustawione na oba konta. Nawet na zablokowanym ekranie.
Ustawiałem je dwa razy od początku i nic. Iphone 7plus.
Napisano 06 listopada 2017 - 11:57
pominąłem aplikację Mail i pocztę ściągam za pomocą GMail, szkoda że ładuje wszystkie maile z podczytanych kont
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych