Witam. Mam problem z Iphonem 6 . Chciałbym odtworzyć ustawienia fabryczne przez ITunes. Mam zainstalowana Bete IOS 11.2 . Gdy próbuję odtworzyć iphona wyświetla się komunikat : "wystapił problem podczas pobierania oprogramowania dla iphone" . Czy to wina bety IOS ? Jak przywrócić ustawienia fabryczne ?

Brak możliwości odtworzenia Iphona
Napisano 01 listopada 2017 - 22:25
Napisano 02 listopada 2017 - 08:14
O! to dziwne. Jeśli zrobiłeś kopie zapasowa danych spróbuj go wyzerować. Ustawienia->Ogólne-> wyzeruj (na samym dole)-> wymaż zawartość i ustawienia. Odrazu ostrzegam, że wykasujesz także swoje dane np. zdjęcia. Jeśli masz problem również ze zrobieniem kopii zapasowej danych wyzeruj tylko "Ustawienia" i spróbuj ponownie...
z resztą to wyzerowanie to jest właśnie przywrócenie ustawień fabrycznych... przez iTunes instalujesz system na nowo (na czysto). To najlepszy spsób na większość bolączek, ale nie zawsze konieczny...l
Użytkownik a.s edytował ten post 02 listopada 2017 - 08:19
MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K
Napisano 02 listopada 2017 - 08:43
ITunes najnowszy .
Spróbuje zrezygnować z bety i jeszcze raz spróbować .
Napisano 02 listopada 2017 - 08:51
Użytkownik koliberek1 edytował ten post 02 listopada 2017 - 08:52
Napisano 02 listopada 2017 - 10:17
Napisano 02 listopada 2017 - 10:22
Nie przywrócisz.
iPhone 15 Pro
Napisano 02 listopada 2017 - 10:27
Co Ty ? Dlaczego. Jedyny problem mogą stanowić aplikacje jak będą nie kompatybilne... ale wtedy można je ściągnąć z AppStore. A zdjęcia czemu miałyby nie zejść - niemożliwe ...Nie przywrócisz.
Napisano 02 listopada 2017 - 10:29
To spróbuj przywrócić kopię z wersji wyższej (11.2) na 11.1 czy wcześniejszą. Oczywiście że się nie da. A kolega chyba chce wrócić na oficjalny soft? Chyba że się myle i zostaje na becie. Wtedy się przywróci.
Użytkownik Regiss edytował ten post 02 listopada 2017 - 10:32
iPhone 15 Pro
Napisano 02 listopada 2017 - 10:40
Napisano 02 listopada 2017 - 11:04
Na da mi sie odtworzyć IPhona bo wyskakuje blad o którym pisałem wyżej .
Co radzicie zrobić ?
Mogę zostać na becie mi to jest obojętne , tylko mam problemy ostatnio z tel i koniecznie musze przywrócić ustawienia fabryczne i pózniej przywrócić backup .
I nie wiem jak to teraz zrobić .
Najbardziej zależy mi na zdj . Chce aby były nadal w galerii w rolce z aparatu .
Użytkownik NeeRek edytował ten post 02 listopada 2017 - 11:05
Napisano 02 listopada 2017 - 11:41
Nie mąć więc bo widzę że masz blade pojęcie. Co innego jest zgranie sobie zdjęć czy innych rzeczy z icloud. To możesz zawsze zrobić na macu czy windzie. A przywrócenie kopii to przywrócenie informacji o programach, wszelkie ustawienia, tapeta, hasła, czyli powrót 1:1 do telefonu który zapiszesz w kopii. Łącznie z zakładkami i historią przeglądania safari, wiadomościami, połączeniami itd. Takiej kopii nie przywrocisz jeśli zrobisz ja na nowszej wersji np 11.2 i chcesz ją wgrać na 11.1. Wyskoczy błąd że kopia jest zrobiona na nowszym sofcie i się nie przywróci.OK. A jak w takim razie da się zrzucić zdjęcia wykonane iPhonem na macbooka - to zupełnie inny system a są czytelne. Kwesta wersji i kompatybilności dotyczy jedynie aplikacji a nie plików osobistych... nie chce tu namącić więc proponuje by kolega zainteresowany zadzwonił np do iSpot i się opewnił, ale według mnie pliki osobiste się skopiują ...
Prosta sprawa. Podłącz do iTunes archiwizuj. Dalej postępuj tak jak napisał Koliberek1 wcześniej. Dfu i odtworzenie. Po całym procesie iTunes zapyta czy przywrócić kopie która zrobiłeś wcześniej. Dasz tak i po sprawie. Tylko oczywiście musisz znaleźć w necie plik z systemem 11.2 beta. Ten który masz obecnie.Mam teraz Betę 11.2
Na da mi sie odtworzyć IPhona bo wyskakuje blad o którym pisałem wyżej .
Co radzicie zrobić ?
Mogę zostać na becie mi to jest obojętne , tylko mam problemy ostatnio z tel i koniecznie musze przywrócić ustawienia fabryczne i pózniej przywrócić backup .
I nie wiem jak to teraz zrobić .
Najbardziej zależy mi na zdj . Chce aby były nadal w galerii w rolce z aparatu .
Użytkownik Regiss edytował ten post 02 listopada 2017 - 11:45
iPhone 15 Pro
Napisano 02 listopada 2017 - 13:03
Napisano 02 listopada 2017 - 13:08
No pewnie. Jest to zablokowane a Tobie się udało, gratulacje. Jak nie masz argumentów to chociaż nie pisz bzdur. Pewnie miałeś wersje kopii, która była w tej samej wersji co aktualny ios i nawet o tym nie wiesz.
iPhone 15 Pro
Napisano 02 listopada 2017 - 14:00
Napisano 02 listopada 2017 - 14:17
OMG czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Oczywiście że się odtworzy. Chodzi o to że ten z nowszego się nie odtworzy na starszym! Czyli ten zrobiony na telefonie z 11.2 beta nie odtworzy się na telefonie z 11.1. Nie wiem już jak mam pisać żebyś zrozumiał. Prościej się nie da.
Użytkownik Regiss edytował ten post 02 listopada 2017 - 14:18
iPhone 15 Pro
Napisano 02 listopada 2017 - 14:35
To ty namawiasz go do ściągania jakichś plików i wgrywania czegoś Bóg wie skąd ściągniętego. Ja proponowałam zrobienie standardowego odtworzenia przy którym zawsze wgrywa się najnowszy system dostępny na dany telefon. Wiec w tym przypadku z backupem problemu żadnego nie będzie... przynajmniej nie powinno być ...
nie wyprowadzaj go na manowce i nie szukaj kozła ofiarnego ... niech wgra najnowszy system i wszystko będzie dobrze ...
Napisano 02 listopada 2017 - 14:42
Najprościej byłoby mi zrobić odtworzenie przez ITunes , ale ITunes nie chce pobrać systemu :/
Napisano 02 listopada 2017 - 14:54
Zrobisz jak zechcesz... ja tez nie jestem specem, a jedynie pisze jak ja to zawsze robię i moim zdaniem nie kombinowałabym tylko podjęła wszelkie kroki udostępniane przez Apple standardowo.. dopiero jeśli to zawiedzie to szuka się innych rozwiązań. Bi jak ściągniesz te pliki które Ci oni proponują to tez nie wiadomo co się może stać. Może potem będziesz miał problem z aktualizacjami... powiem szczerze ja jesli mam problem i standardowe rzeczy nie pomagają to kontaktuje się z serwisem bądź infolinia Appla. I Tobie tez radzę koncentruj się na oficjalnie dostępnych narzędziach, zwłaszcza jak nie jesteś biegły w tych sprawach ... zrobisz jednak jak Ci wygodnie.
P.s co do zdjęć to faktycznie obok backupu możesz wrzucić je tez na dowolna chmurę... trochę gorzej z kontaktami... ale tez się da ...
Napisano 02 listopada 2017 - 14:54
... a ty rozumiem tak umiesz czytać ze zrozumieniem, ze po tylu wpisach nie zauważyłeś ze jestem kobietą. Nie rób z siebie buroka...
To ty namawiasz go do ściągania jakichś plików i wgrywania czegoś Bóg wie skąd ściągniętego. Ja proponowałam zrobienie standardowego odtworzenia przy którym zawsze wgrywa się najnowszy system dostępny na dany telefon. Wiec w tym przypadku z backupem problemu żadnego nie będzie... przynajmniej nie powinno być ...
nie wyprowadzaj go na manowce i nie szukaj kozła ofiarnego ... niech wgra najnowszy system i wszystko będzie dobrz
Szkoda gadać. Widzę że dalej nie rozumiesz jak działają kopie zapasowe.
Bi jak ściągniesz te pliki które Ci oni proponują to tez nie wiadomo co się może stać. Może potem będziesz miał problem z aktualizacjami...
Tego nawet nie komentuje.
ja tez nie jestem specem,
To proszę nie spisz o czymś na czym się nie znasz.
Użytkownik Regiss edytował ten post 02 listopada 2017 - 15:03
iPhone 15 Pro
Napisano 02 listopada 2017 - 16:04
Czyli musze pobrać 11.2 i wgrać tak jak pisałeś , innej opcji nie ma ?
Przywrócenie ustawień fabrycznych z poziomu tel to nie to samo do odtworzenie przez ITunes ?
Napisano 02 listopada 2017 - 19:01
iPhone 15 Pro
Napisano 04 listopada 2017 - 17:32
Przywrócenie ust fabrycznych kompletnie nic nie dało . Wręcz jest dużo gorzej . Lagi , bateria 2,5 i 0% ..
Jak od nowa zainstalować 11.2 ?
Skad go pobrać ?
ITunes nie widzi 11.2 , automatycznie nie chce pobrać systemu ;/
Użytkownik NeeRek edytował ten post 04 listopada 2017 - 17:33
Napisano 04 listopada 2017 - 18:41
iPhone 15 Pro
Napisano 05 listopada 2017 - 00:45
Jestem zielony w tych sprawach
Napisano 05 listopada 2017 - 09:10
A skąd pobrać oficjalne 11.1 ?
Jestem zielony w tych sprawach
Ze strony ipsw.me
A backup wczytasz, tylko musisz wejść jeśli na windowsie to w %appdata% potem Apple, Mobile coś tam, Backup, wchodzisz w najnowszy i na dole masz info.plist i otwierasz plik WordPadem i wciśnij ctrl+f i wyszukaj frazę 11.2 i podmień ją na 11.1, zapisz plik i włącz iTunes od nowa.
System przywracasz trzymając shift i klikając na ten przycisk od przywracania obok przycisku aktualizacji. Musisz mieć wyłączony Find My iPhone
Sprawdzone i działa, bo sam wróciłem z 11.2 na 11.1 i dzięki temu sposobowi
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych