Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

ooVoo - konkurencja dla skype/ichat

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 racuchy

racuchy
  • 673 posts

Posted 14 February 2008 - 19:11

Dołączona grafika

Wersja na mac'a narazie w fazie beta. [w faq-u piszą, że już gotowa :>]
Na windowsie śmiga [wg - Scott Hanselman's Computer Zen - ooVoo - Multi-person Video Chat comes to Windows całkiem nieźle]

Dlaczego warto się nim zainteresować? Przede wszystkim multiplatformowość połączona ze znanymi z ichata multi-video chatami. Do maksymalnie 6 osob.

Na swojej stronie reklamują też dostępne od 1 marca darmowe telefony na komórki i stacjonarne w Stanach i Kanadzie. Ciekawe gdzie będzie tkwił haczyk?

Strona ooVoo - bezpłatne wideokonferencje i przesyłanie wiadomości wideo w pewnej części przetłumaczona na język polski.

Źródła:

ooVoo - Free Video Conferencing and Video Messaging
Scott Hanselman's Computer Zen - ooVoo - Multi-person Video Chat comes to Windows

#2 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 14 February 2008 - 21:15

skype przez rok 2007 czy 2006 tez bylo darmowe do kanady i us. Reklamowali się: Darmowe Rozmowy na telefony stacjonarne do US i Kanady do końca roku. No ale tutaj jest jeszcze na komórki więc jakaś rewolucja jest :)

#3 kulasdp

kulasdp
  • 373 posts
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Posted 14 February 2008 - 21:30

tutaj mozna sciagnac wersje pod mac
My ooVoo Day With...

nie wiem w koncu czy to beta czy nie ? :)
dziala na intelu.. nie tak jak na stronie podaja ze dziala tylko na G4... rosetta wylaczona...
wlasnie testowalem z dwoma kumplami PC-ziarzami :) z wroclawia i to dziala :)

pozdrawiam.

#4 israel

israel
  • 78 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 February 2008 - 22:09

Ciekawe jakie ma wymagania, bo cos mi sie wydaje, ze trzba miec kawalek maszyny zeby udzwignac kilka chatokien na raz. Ja na macBooku nie daje rady plynnie z kilkoma na raz...

#5 tiggernick

tiggernick
  • 172 posts

Posted 14 February 2008 - 22:10

Na obrazku to vista? Ale cmentarz , jakiś szatanizm czy co?

#6 kulasdp

kulasdp
  • 373 posts
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Posted 14 February 2008 - 22:19

Ciekawe jakie ma wymagania, bo cos mi sie wydaje, ze trzba miec kawalek maszyny zeby udzwignac kilka chatokien na raz. Ja na macBooku nie daje rady plynnie z kilkoma na raz...

u mnie jak odpalilem konferencje w 3 osoby na MBP to ladnie wiatraki zawyly :)

#7 Rogi_

Rogi_
  • 327 posts

Posted 14 February 2008 - 22:37

Trochę zamulasty ten progs i taki czaaarny.

#8 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts
  • SkądMszana Dolna, Poland

Posted 15 February 2008 - 00:53

Gdzie tam ciemno! Podobno po weekendzie, będą do kupienia super zajefajne skiny w sieciach TESCO;)

#9 nrs

nrs
  • 363 posts
  • SkądWarszawa/Białogard

Posted 15 February 2008 - 08:17

Graficznie nie dorówna ichat i skype czyt. Brak ducha Macowego :) Co do funkcjonalności , wole standardowe, sprawdzone, dobre programy :)

#10 spinnaker

spinnaker
  • 232 posts

Posted 15 February 2008 - 10:25

Ten lipny interfejs połączony z vistową "funkcjonalnością" mnie odrzuca

#11 kulasdp

kulasdp
  • 373 posts
  • SkądRacibórz/Wiedeń

Posted 15 February 2008 - 11:21

ja mysle, ze pozyjemy..zobaczymy :) w koncu to nowy program i nie mozna oczekiwac jakis cudow :)

#12 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 posts

Posted 15 February 2008 - 11:24

To wszystko jest super, pod warunkiem, że można się łączyć z userami Skype. Czemu "najlepszym" komunikatorem jest gg? Bo mają go wszyscy (prawie), a ktoś używający alternatywy jest traktowany jako dziwak.

#13 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 15 February 2008 - 11:24

Nie ma to jak skype. Szkoda ze MS messenger w Polsce nie jest bardzo popularny. Teraz ludzie podaja obok numer tel kom numer gg.

#14 lashred

lashred
  • 254 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 15 February 2008 - 11:31

Wątpię, żeby to wyprzedziło Skype. Skype jest legendą, dobrą, niezawodną, bezpieczną, mimo, że jest bardzo popularny jest bezpieczny (przeciwieństwo wind). A dla mnie "ooVoo" jest za ciemny i nie ma tego czegoś.

#15 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1376 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 15 February 2008 - 14:56

Ale badziewie! Zainstalowałem to i uruchomiłem z ciekawości, i zaraz potem wyrzuciłem to z dysku... Jednak Skype to klasyka. Po co autorzy tego ooVoo, chcą poprawić coś co już nie wymaga poprawy? Rozumiem, jeśli Skype byłby płatny, albo trudny w obsłudze, wtedy ooVoo mogłoby być dla kogoś zbawienną alternatywą, ale... Jak dla mnie to się nie przyjmie.

#16 ContactLost

ContactLost
  • 430 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 February 2008 - 16:02

Jak dla mnie przydałbysię jakiś multikomunikator video obsługujący skype, aim (bo ztego korzystam w iChat) i msn... Byleby tylko zachował możliwości wszystkich tych komunikatorów.

#17 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 February 2008 - 07:31

jak dla mnie kos powinien wpusci wirusa na serwery GG zeby wszsytkie numery pozarlo:p

#18 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 16 February 2008 - 16:14

Racja, gg totalny badziew. Z racji tego że w PL jest popularny i wiekszosc znajomych ma tylko to jestem zmuszony kożystać z tego ustrojstwa. Dla GG dzień bez zwiech ich komunikatora to dzień udany :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users