Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Działanie map Google i Yanosika.

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 31 October 2017 - 22:11

Ostatnio uruchomiłem w trasę obie aplikacje na raz gdzie mapy działały na pierwszym planie a Yamosik w tle.
Kiedyś korzystając z androida w takim układzie podczas pojawienia się jakiegoś komunikatu w Yanosiku pojawiała mi się informacja która była wyświetlana nad mapami Google.
Moje pytani brzmi, czy jest to możliwe na iPhone?

iPhone 11

#2 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 November 2017 - 08:12

Zainstaluj Yanosika w wersji 2.22.2, czyli ostatnią wersję przed tym nowym designem, bo ekipa postawiła na nowy wygląd, przy czym zepsuli działanie Yanosika w tle. Ja używam google Maps i Yanosika w tle i obie apki mnie powiadamiają :) mam zawsze wyłączony ekran i słucham muzyki przez bluetooth do auta i dzięki odpowiedniemu ustawieniu ścisza fajnie muzyczkę i gra powiadomienie

Pozdrawiam

#3 grzesiek1991

grzesiek1991
  • 8 posts

Posted 26 August 2018 - 18:22

Odświeżam, jak to jest obecnie na najnowszej wersji Yanosika? Jak dotąd działałem na Androidzie, chcę przejść na IOS ze względu na jedyny sensowny mały telefon - Iphone SE. Tylko, ciągle na co dzień korzystam z Map Google + Yanosik. Czy dostanę powiadomienie na ekranie z Yanosika w przypadku:

a) gdy korzystam z nawigacji

B) gdy mam wygaszony ekran(na androidzie gdy jest aktywna pływająca ikona Yanosik ekran się nie wygasza całkowicie tylko na minimum)

Mam jeszcze pytanie, czy na IOS jest taka możliwość, żeby w przypadku działającej nawigacji na mapach Google gdy przychodzi rozmowa nie zakrywałaby ona nawigacji a jedynie wyświetlała się w jakimś małym okienku?

#4 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 August 2018 - 18:33

Rozmowa będzie na pasku na samej górze.
Nie wiem, czy wyświetli Ci napis jak masz jechać, bo podczas jazdy to niedorzeczne - będzie Ci mówić na głos.

Pozdrawiam

#5 grzesiek1991

grzesiek1991
  • 8 posts

Posted 26 August 2018 - 18:52

No tak, ale zwykle słucham głośno radia/płyty i może to zagłuszyć, a w przypadku gdy korzystam z nawigacji i tak zerkam co jakiś czas na ekran i informacja o kontroli drogowej z odległością do niej byłaby najlepszym rozwiiązaniem

#6 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 August 2018 - 19:12

Możesz ustawić, by przyciszało muzykę, gdy yanosik ma coś do powiedzenia. Możesz ustalić głośność mowy yanosika i prędkość też, i wybrać głos też.

Pozdrawiam

#7 grzesiek1991

grzesiek1991
  • 8 posts

Posted 26 August 2018 - 19:37

Chyba nie mogę, w samochodzie nie mogę się łączyć z telefonem, czyli nie ma takiej opcji by Yanosik wybudzał ekran/wyświetlał komunikat gdy ekran jest włączony?

#8 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 August 2018 - 16:23

Na to Ci nie odpowiem. Nie używam trasy przez yanosika, bo nie znam jej skuteczności w porównaniu z Google.

Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users