Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aktywacja iMessage oraz FaceTime - problem

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 cronix3

cronix3
  • 10 posts

Posted 31 October 2017 - 08:59

Witam,

Wczoraj zauważyłem po bilingach w sieci Play, że mój iPhone 6s codziennie wysyła maksymalnie 5-6 sms na numer 447786205094, który odpowiedzialny jest za aktywację usług iMessage oraz FaceTime. Fakt jest trochę dziwny ponieważ zaistniała sytuacja ma miejsce od aktualizacji systemu iOS do wersji 11, obecnie jest zainstalowana wersja 11.0.3.

SMS chyba powinien zostać wysłany tylko raz do aktywacji? Uprzedzam pytania, karta sim nie była nigdy wyciągana z telefonu (jest w nim od roku do tego momentu) oraz nigdy nie były wyłączane usługi iMessage oraz FaceTime.

Po przeszukaniu internetu, poczyniłem następujące kroki: wyłączyłem usługi iMessege oraz FaceTime, wyłączyłem i włączyłem telefon, po czym uruchomiłem z powrotem te usługi. Lecz w ciągu 6h telefon znowu wysłał 3 sms z aktywacją. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Wcześniej wszystko było ok.

P.S. Na drugim firmowym iP 5s wszystko jest ok, a również ma już najnowszą wersję iOS.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 7067 posts
Posted 31 October 2017 - 11:17

Ja niedawno zmieniałem nr telefonu i miałem coś zbliżonego. Po przełożeniu karty SIM telefon nawalał SMS-ani aktywacyjnym jak głupi. A i tak zajęło mu 3 tygodnie aktywowanie iMessage/FT.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 cronix3

cronix3
  • 10 posts

Posted 01 November 2017 - 10:51

No w moim przypadku już mija więcej niż 3 tygodnie. Czyli Twoim zdaniem lepiej to olać?

#4 cronix3

cronix3
  • 10 posts

Posted 25 November 2017 - 21:20

Ma ktoś może jakiś pomysł co jest nie tak? Bo do tej pory iPhone sam sobie wysyła smsy. Czy wymiana karty SIM może pomóc?

#5 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 posts

Posted 26 November 2017 - 13:24

a może warto skontaktować się operatorem... kiedyś miałam taki przypadek smsa specjalnego, automat u operatora się przyciął... :D

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users