Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ubezpieczenie iPhone'a - którą firmę wybrać?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lucky_Luke

Lucky_Luke
  • 4 postów
  • SkądSkądinąd.

Napisano 24 października 2017 - 22:29

Cześć. 

Zamierzam zakupić iPhone'a X z apple.com/pl/ i niestety nie ma możliwości wykupienia od razu ubezpieczenia na te urządzenie, w tym od zgubienia, kradzieży czy zawinionego uszkodzenia urządzenia.

W związku z powyższym chciałbym się dowiedzieć, czy macie jakieś doświadczenia z ubezpieczycielami, a jeśli tak, to którą firmę polecacie?

Pozdrawiam,

LL

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 26 października 2017 - 23:28

Ubezpieczenia telefonów najlepiej "wychodzą" (najkorzystniejszy stosunek zakresu odpowiedzialności ubezpieczyciela do wartości składki, którą trzeba opłacić) jako mienie ruchome domowników (przy ubezpieczeniu domu lub mieszkania) albo firmy (przy ubezpieczeniu biura). 

• iKnow lubi to

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 pacyfic

pacyfic
  • 28 postów

Napisano 28 października 2017 - 05:18

Cześć. 

Zamierzam zakupić iPhone'a X z apple.com/pl/ i niestety nie ma możliwości wykupienia od razu ubezpieczenia na te urządzenie, w tym od zgubienia, kradzieży czy zawinionego uszkodzenia urządzenia.

W związku z powyższym chciałbym się dowiedzieć, czy macie jakieś doświadczenia z ubezpieczycielami, a jeśli tak, to którą firmę polecacie?

Pozdrawiam,

LL

Pamiętaj że gdy już kupisz takie ubezpieczenie i coś się stanie, zanim zgłosisz szkodę, kilka razy przeczytaj ogólne warunki ubezpieczenia. Ubezpieczyciele maja mnóstwo skomplikowanych wyłączeń(aby nie wypłacić odszkodowania).

Przykład T.U Europa Ubezpieczyciel nie wypłacał za uszkodzony telefon, gdy domownik zgłosił że tel. spadł na podłogę i się rozbił, natomiast wypłacał gdy podczas zgłoszenia, powiedziało się że tel leżał na stole z którego zrzucił go pies po czym gdy tel. upadł, pies przestraszył się i zrzucił łyżeczkę która po uderzeniu w ekranik spowodowała pękniecie.

#4 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 05 listopada 2017 - 12:26

Podbijam. Szukam czegoś do iPhone’a X. Ktoś ma jakieś doświadczenia?

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 20:57

Ubezpieczenia telefonów najlepiej "wychodzą" (najkorzystniejszy stosunek zakresu odpowiedzialności ubezpieczyciela do wartości składki, którą trzeba opłacić) jako mienie ruchome domowników (przy ubezpieczeniu domu lub mieszkania) albo firmy (przy ubezpieczeniu biura). 

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 Damien Karras

Damien Karras
  • 284 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2017 - 21:13

Jak chcesz ubezpieczenie to musisz już w tym miejscu gdzie je zakupisz kupić też sprzęt. Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że wielkie sieciówki kuszą stosunkowo niską ceną ubezpieczenia ale jego warunki są krótko mówiąc słabe. Celowałbym więc w autoryzowanych reselerów, sprawdź np. jakie ubezpieczenia ma Cortland i porównaj.

Jak pomogłem, kliknij w Lubię to! ;)

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 08 listopada 2017 - 22:46

Jak chcesz ubezpieczenie to musisz już w tym miejscu gdzie je zakupisz kupić też sprzęt. Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że wielkie sieciówki kuszą stosunkowo niską ceną ubezpieczenia ale jego warunki są krótko mówiąc słabe. Celowałbym więc w autoryzowanych reselerów, sprawdź np. jakie ubezpieczenia ma Cortland i porównaj.

Ubezpieczenia sprzedawane wraz ze sprzętem są ogólnie (jednie gorsze od drugich) mniej korzystne niż ubezpieczenia majątkowe ruchomości czy ubezpieczenia płatności (leasing, raty, karta) za dany produkt - niezależnie: sieciówka, czy reseller.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 Damien Karras

Damien Karras
  • 284 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2017 - 21:30

Ubezpieczenia sprzedawane wraz ze sprzętem są ogólnie (jednie gorsze od drugich) mniej korzystne niż ubezpieczenia majątkowe ruchomości czy ubezpieczenia płatności (leasing, raty, karta) za dany produkt - niezależnie: sieciówka, czy reseller.

No to teraz pytanie czy chcesz ubezpieczać wszystko czy tylko telefon.

Jak pomogłem, kliknij w Lubię to! ;)

#9 Xyhu777

Xyhu777
  • 47 postów

Napisano 19 listopada 2017 - 00:48

Rówież szukałem ale chyba nie ma niczego sensownego. 

MBA 13"  X/7  AW 42  ATV3 

#10 likek

likek
  • 16 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 kwietnia 2018 - 22:29

Odświeżam temat. Zakupiłam ostatnio X i myślę nad jakimś ubezpieczeniem. Szperam po tych internetach i nic sensownego nie widzę. Ktoś coś ma ciekawego?

#11 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 12 kwietnia 2018 - 22:03

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych