Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Potrzeba podania passcode

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 23 października 2017 - 12:35

Witam,mam coś takiego,że gdy najczęściej rano chcę odblokować telefon to czasami muszę wpisać passcode a czasami wystarczy touch id od czego to zależy?

#2 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 października 2017 - 13:44

Kiedyś tak miałem, ale już mnie wcale nie pyta od dawna o kod.

Pozdrawiam

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 października 2017 - 14:20

Wystarczy poczytać pomoc techniczną dotyczącą funkcji TouchID

Kod lub hasło należy wprowadzić w celu dodatkowej weryfikacji zabezpieczeń:

• po ponownym uruchomieniu telefonu iPhone, iPada lub komputera Mac;
  • jeśli od ostatniego odblokowania urządzenia upłynęło więcej niż 48 godzin;
  • aby dodać lub usunąć odcisk palca używany z czytnikiem Touch ID;
  • aby zmienić kod telefonu iPhone lub iPada lub hasło systemowe komputera Mac i inne ustawienia zabezpieczeń, takie jak funkcja FileVault na komputerze Mac;
  • jeśli podjęto pięć kolejnych nieudanych prób odczytania odcisku palca na czytniku Touch ID;
  • po wylogowaniu się z komputera Mac. 

Może też być tak, że Twój iPhone jest uszkodzony i restartuje się w nocy.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 października 2017 - 14:26

Mój nie jest uszkodzony, bo już tak nie robi, a jednak żaden z powyższych punktów nie odpowiada jako przyczyna tego zjawiska przy moim telefonie. Starsze wersje iOS może tak robiły z jakiegoś bugu, bo 10.3.3 tak nie ma u mnie

Pozdrawiam

#5 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 23 października 2017 - 14:34

Znalazłem w internecie taką informację ,,Apple postanowiło po cichu wprowadzić zmiany związane z podawaniem kodu dla identyfikacji za pomocą Touch ID. Od teraz kod musi zostać podany ponownie, w momencie w którym iPhone lub iPad nie był odblokowywany przez co najmniej sześć dni. Ciekawiej sprawa wygląda w przypadku odcisku linii papilarnych i autoryzacji biometrycznej. Jeżeli w przeciągu 8 godzin nie odblokujemy w ten sposób naszego urządzenia co najmniej raz, to możemy być pewni, że iOS automatycznie poprosi nas o ponowne wpisanie kodu''

Ciekawe czy wszyscy muszą wpisać passcode po 8 godzinach od ostatniego odblokowania za pomocą touch id.

#6 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 23 października 2017 - 15:17

Ciekawe czy wszyscy muszą wpisać passcode po 8 godzinach od ostatniego odblokowania za pomocą touch id.

Nie zauważyłem takiej konieczności. A zdarza mi się nie odblokowywać iPhone przez dłuższy czas.

#7 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 23 października 2017 - 19:54

Ja u siebie sporadycznie też muszę wpisać kod ale usprawiedliwiłem sobie to tym, że rano atakuje mnie budzik wiele razy z drzemkami. Trzymam wtedy rękę na telefonie i klikam wskazującym a później prosi o wpisanie kodu. ;)

#8 Niebieski8006

Niebieski8006
  • 5 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 23 października 2017 - 20:54

Mike kilka razy zdarzyło że musiałem podać kod ale miałem wtedy mocno spocone dłonie i nie przyjmowało kodu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych