Witam,mam coś takiego,że gdy najczęściej rano chcę odblokować telefon to czasami muszę wpisać passcode a czasami wystarczy touch id od czego to zależy?

Potrzeba podania passcode
Napisano 23 października 2017 - 12:35
Napisano 23 października 2017 - 13:44
Pozdrawiam
Napisano 23 października 2017 - 14:20
Wystarczy poczytać pomoc techniczną dotyczącą funkcji TouchID
Kod lub hasło należy wprowadzić w celu dodatkowej weryfikacji zabezpieczeń:
- po ponownym uruchomieniu telefonu iPhone, iPada lub komputera Mac;
- jeśli od ostatniego odblokowania urządzenia upłynęło więcej niż 48 godzin;
- aby dodać lub usunąć odcisk palca używany z czytnikiem Touch ID;
- aby zmienić kod telefonu iPhone lub iPada lub hasło systemowe komputera Mac i inne ustawienia zabezpieczeń, takie jak funkcja FileVault na komputerze Mac;
- jeśli podjęto pięć kolejnych nieudanych prób odczytania odcisku palca na czytniku Touch ID;
- po wylogowaniu się z komputera Mac.
Może też być tak, że Twój iPhone jest uszkodzony i restartuje się w nocy.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 23 października 2017 - 14:26
Pozdrawiam
Napisano 23 października 2017 - 14:34
Znalazłem w internecie taką informację ,,Apple postanowiło po cichu wprowadzić zmiany związane z podawaniem kodu dla identyfikacji za pomocą Touch ID. Od teraz kod musi zostać podany ponownie, w momencie w którym iPhone lub iPad nie był odblokowywany przez co najmniej sześć dni. Ciekawiej sprawa wygląda w przypadku odcisku linii papilarnych i autoryzacji biometrycznej. Jeżeli w przeciągu 8 godzin nie odblokujemy w ten sposób naszego urządzenia co najmniej raz, to możemy być pewni, że iOS automatycznie poprosi nas o ponowne wpisanie kodu''
Ciekawe czy wszyscy muszą wpisać passcode po 8 godzinach od ostatniego odblokowania za pomocą touch id.
Napisano 23 października 2017 - 15:17
Ciekawe czy wszyscy muszą wpisać passcode po 8 godzinach od ostatniego odblokowania za pomocą touch id.
Nie zauważyłem takiej konieczności. A zdarza mi się nie odblokowywać iPhone przez dłuższy czas.
Napisano 23 października 2017 - 19:54
Ja u siebie sporadycznie też muszę wpisać kod ale usprawiedliwiłem sobie to tym, że rano atakuje mnie budzik wiele razy z drzemkami. Trzymam wtedy rękę na telefonie i klikam wskazującym a później prosi o wpisanie kodu.
Napisano 23 października 2017 - 20:54
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych