Owszem, nie jest tajemnicą, że małym, niezależnym deweloperom trudno jest się przebić ze swoją ofertą w App Store. Ilość aplikacji jest przygniatająca i łatwo jest zniknąć w tym tłumie. Natomiast kupowanie lipnych recenzji czy ocen to droga donikąd. Można sobie tym bardzo zaszkodzić, zniszczyć reputację, którą bardzo trudno później odbudować. Internet pamięta i nie wybacza.
Proponowałbym raczej spróbować zachęcić obecnych użytkowników do tego, żeby ocenili Twoją aplikację. To może być choćby box z prośbą o ocenę. Możesz też np. oferować przez jakiś czas np. kod do pełnej wersji jakiejś aplikacji w zamian za napisanie recenzji. Przy czym to musi być fair, tzn., że otrzyma się go nawet, jeśli recenzja nie będzie przychylna. Inaczej Twoja reputacja legnie w gruzach jeszcze szybciej niż przy kupowaniu recenzji.
Nie odniosę się merytorycznie do Twoich aplikacji. Jak zauważyłem, są to po prostu zestawy tapet z jakąś formą ich personalizacji. Nie jest to coś, co w moim przypadku byłoby potrzebne, chociaż zapewne są ludzie, którzy lubią takie dodatki. Mam nadzieję, że znajdziesz swoją niszę i że dasz radę to zrobić bez uciekania się do wątpliwych metod.
Powodzenia i przepraszam, jeśli gdzieś niechcący użyłem wobec Ciebie męskiej formy.
Edited by Mikołaj Maciejko, 23 October 2017 - 20:17.