Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

jak to jest z aplikacją "Moi znajomi"?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 wysoki86

wysoki86
  • 229 posts

Posted 21 October 2017 - 18:04

Wiele lat temu spotykałem się z pewną dziewczyną. Z racji że oboje mieliśmy srajfony sparowaliśmy się w aplikacji "Moi znajomi" i mogliśmy się wzajemnie namierzać.

Kilka miesięcy temu się rozstaliśmy, po czym ona jakby usunęła mnie z grona znajomych tej aplikacji, czy też przestała udostępniać swoje położenie. W każdym razie ja jej nie widzę. Jednocześnie przy jej ikonce mam napis "śledzi". Rozumiem, że to pewnie dlatego, że ja jej nie usunąłem z mojego poziomu.

Ostatnio bawiłem się ustawieniami mojego iPada i zobaczyłem przy aplikacji "Moi znajomi" szarą ikonkę lokalizacji, co oznacza że była używana przy niej lokalizacja w ciągu ostatnich 24 godzin. Zdziwiłem się, ale pomyślałem, że to wina widżetu. Że jak przesuwam na stronę z widżetami to nawet pomimo braku znajomych aplikacja mnie namierza i dlatego ikonka na szaro. Wiem że analogicznie działa widżet pogodowy, więc całkiem sensowny tok rozumowania.

No ale postanowiłem to sprawdzić. Usunąłem widżet. I teraz mamy tak.

Ikonka wciąż jest na szaro, czyli używana lokalizacja w ciągu ostatnich 24 godzin.

Z kolei w zakładce "pamięć" jako ostatnie użycie aplikacji mam 19.10, a więc więcej niż 24 godziny temu.

W "odświeżaniu w tle" nie znalazłem nic odnośnie aplikacji "Moi znajomi".

Krótko mówiąc - czy ta aplikacja jednak jakoś sama pobiera lokalizację, pomimo że jest nieaktywna? Czy po prostu eks mnie namierza? :D

#2 robroyy

robroyy
  • 411 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 October 2017 - 05:57

To wyłącz udostępnianie dla  ex i będziesz wiedział na 100% nie zobaczy gdzie jesteś sprawdzałem osobiście

<p>Komputer MacBook Pro 13 2.4 i5 2.4 GHz iPhone Xr,iPhone Xs  :D

#3 wysoki86

wysoki86
  • 229 posts

Posted 22 October 2017 - 17:46

Nie pytałem o to jak spowodować by nie mogła mnie namierzać. Czytanie ze zrozumieniem - pała.

#4 MiL

MiL
  • 1487 posts
Posted 23 October 2017 - 08:54

Eks cię namierza, owiń głowę folią aluminiową dla bezpieczeństwa.

• ciacho and nuggie like this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users