Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s a wejście słuchawkowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 LoKo6264

LoKo6264
  • 188 postów
  • SkądPolska

Napisano 19 października 2017 - 23:27

Witam,

parę dni temu nagle pojawił mi się taki problem z wejściem słuchawkowym w moim iPhone, że nie mogę włożyć kabla do samego końca. Ostatni ten "przedziałek" nie wchodzi do końca, tylko w małej połowie i już przy lekkim obracaniu wypada kabel od razu. Również (myślę, że przez to, że nie wchodzi kabel do końca) nie działa pilot (nie znam dokładnej nazwy tego, lecz chodzi o to miejsce w którym na kablu możemy podgłosić, ściszyć, zatrzymać itp, muzykę). Jaki może być tego powód? Dostało się coś do środka może - jeśli tak, to w jaki sposób się tego pozbędę? Próbowałem trochę psikać sprężonym powietrzem, lecz nie pomaga, a wykałaczką czy igłą raczej nie powinno się tam grzebać. Czy może stało się coś z końcówką tego kabla przez co nie chce wejść do końca? Ma ktoś pomysł na problem i rozwiązanie go?

#2 --Nuta--

--Nuta--
  • 89 postów

Napisano 19 października 2017 - 23:48

Hej,

Możesz grzebać igłą, nic się nie powinno stać. Ja w swoim grzebałem bo miałem ten sam problem. Pisałem o tym niedawno gdzieś na forum. Wydłubałem z obu portów (słuchawki i zasilanie) całą masę paprochów.

N.

• LoKo6264 lubi to

MBP, XS

#3 cesiu111

cesiu111
  • 742 postów
  • SkądRz

Napisano 20 października 2017 - 09:02

Lepsza jest wykałaczka.

• LoKo6264 lubi to

#4 inFamous

inFamous
  • 38 postów
  • SkądSilesia

Napisano 20 października 2017 - 09:10

Sprężone powietrze w tym przypadku się nie sprawdza bo nie ma gdzie tego brudu wygarnąć. Polecam szpilkę i delikatnie wszystko usunie :)

• LoKo6264 lubi to

#5 LoKo6264

LoKo6264
  • 188 postów
  • SkądPolska

Napisano 20 października 2017 - 19:08

Pół minuty wyciągania brudu przy użyciu wykałaczki i wszystko odnowione do idealnego stanu :D Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc! :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych