ja zamówiłem Nillkin Magic Disk 4 Mam nadzieję że będę zadowolony. Czytałem że iPhone X może się trochę ślizgać na pierścieniu (brak gumowego elementu) gdy położymy go bez etui ale ja noszę telefon w etui Apple Silicon Case więc nie powinno być problemu.
Posiadam od jakiegoś czasu i używam z IP8. Czasami dziwnie się zachowuje ta ładowarka, ale do końca nie wiem czy to wina ładowarki czy softu iPhonea, choć stawiam na to drugie, bo podobny przypadek uświadczyłem ładując po kablu. Ale po kolei:
Sam pad ładowarki po podłączeniu do zasilania ma trzy tryby świecenia:
- bez podświetlenia
- stałe światło czerwone (brak możliwości wybrania koloru)
- światło zmienne (kolory się automatem zmieniają)
Dla mnie to trochę bajer, ale przejdźmy do rzeczy.
Ogólnie po położeniu telefonu na PAD-a powinno się zaświecić niebieskie podświetlenie, to oznacza że telefon się ładuje. Po naładowaniu podświetlenie niebieskie gaśnie.
- Otóż czasami (nie zawsze) jest tak, że jak telefon kładę na ładowarkę to na telefonie pokazuje się bateria, że następuje ładowanie, ale sam PAD ładowarki nie zapala niebieskiego podświetlenia, tak jakby nie ładowało.
- Czasami mam tak (też nie zawsze), że po zakończonym procesie ładowania, ładowarka gaśnie, ale jak podnoszę telefon to na wyświetlaczu pokazuje mi 98% baterii i muszę jeszcze raz położyć fona na PAD-a.
Dziwne, bo podobny efekt zauważyłem w wakacje jak podłączyłem telefon w samochodzie pod kabel. Też naładowało do 98% i nie chciało dalej ładować.
Posiadam iP8 iOS 11.4.1
Co do kabla to certyfikowany MFI