konwersja filmów: Zachowanie proporcji obrazu
Rozpoczęty przez
Robczan
, 14 lut 2008 12:13
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 lutego 2008 - 12:13
Witam,
Szukam jakiegoś programu do konwersji filmów na iPhone, ale takiego, który nie zmienia proporcji obrazu (aspect ratio). Używam teraz Wondershare iPhone Video Converter, ale on zawsze rozciąga te filmy tak, by nie było czarnych pasków, co jest przeze mnie nie do pojęcia... Macie coś takiego?
Szukam jakiegoś programu do konwersji filmów na iPhone, ale takiego, który nie zmienia proporcji obrazu (aspect ratio). Używam teraz Wondershare iPhone Video Converter, ale on zawsze rozciąga te filmy tak, by nie było czarnych pasków, co jest przeze mnie nie do pojęcia... Macie coś takiego?
Napisano 14 lutego 2008 - 12:24
ja konwetuje i w videorze i w "Xilisoft iPhone Video Converter". Nie pamietam jak w tym pierwszym ale w drugim mi nie rozciąga
musisz tylko załatwić sobie licencje bo w wersji demo można tylko 5 min konwertować. Spróbuj może sie uda. Jestem zadowolony z obu tych programów. I Xilisoft jest chyba szybszy...takie odnosze wrażenie

Napisano 14 lutego 2008 - 12:26
XVID4PSP. ma duzo opcji, obsługuje napisy i jest intuicyjny 
Winnydows: XviD4PSP & GlassBalance: News
NO I JEST ZA DARMO

Winnydows: XviD4PSP & GlassBalance: News
NO I JEST ZA DARMO
Napisano 14 lutego 2008 - 12:43
Ja tam polecam wszystkie programy z serii ImTOO Software Studio
a w XVID4PSP strasznie dlugo mi sie konwertuje :| no ale fakt faktem mozna im i dodac napisy i przekonwertowac

Napisano 14 lutego 2008 - 13:17
Allok Video to MP4 Converter
Napisano 14 lutego 2008 - 13:23
a ja robie to w QuickTime Pro po prostu daje opcję eksportuj i już po 25 min mam film na iPhone

Napisano 14 lutego 2008 - 14:52
Zdecydowanie polecam Xilisoft Iphone Video Converter (na torrencie mozna bez problemu znaleźć). Ma on w sobie 4 profile dotyczące zoomu tzn:
- letterbox (czyli żadnych zmian w stosunku do oryginału)
- medium (jeżeli film ma średniej wielkości pasy to powoduje ich obcięcie o połowe tzn obraz nie jest w żaden sposób rozciągnięty czy spłaszczony, jest po prostu troche ucięty u góry i po bokach
- pan and scan - zawsze używany przeze mnie, pasy ucięte całkowicie i po bokach również sporo, obraz jednak nie ulega żadnym deformacjom, mniej widać co oczywiste bo mamy wycięty pewien prostokąt z oryginalnego obrazu ale i tak jest dobrze
- full - pasy ucięte, obraz zdeformowany tak aby cały miescił się na ekranie iphona
Napisano 14 lutego 2008 - 23:52
Czy tak powstaly filmik (czyli mp4 jak sie domyslam) wrzucam potem przez iTunsa czy moze da sie to wrzucic bezposrednio jakos (chociazby przez WinSCP)?XVID4PSP. ma duzo opcji, obsługuje napisy i jest intuicyjny
Napisano 16 lutego 2008 - 15:21
zawsze przez iTunes'a, inaczej fon go po prostu nie bedzie widzial
Napisano 14 maja 2009 - 21:36
sory za trupa:
jeśli mp4 to można przez SSH i odpalić przez np. iFile
po prostu nie będzie go w odtwarzaczu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych