Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7 vs Iphone 8

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 14 października 2017 - 17:48

Pomóżcie Panowie. Posiadałem już Iphone'a 7 i przesiadłem się na s8, po bataliach z serwisem samsunga nie mam siły już do tej firmy i postanowiłem wrócić do Iphone'a, zaczęło mi brakować pewnych rzeczy z IOS'a, ale to już temat poboczny. S8 podaruje mamie w prezencie.

Stoję teraz przed wyborem czy kupić 7-kę czy 8-kę. Wcześniej miałem wersję 32gb i nie ukrywam, że chciałbym wziąć teraz większą pojemność, żeby móc wszystko w pełni komfortowo zgrywać nie zastanawiając się czy za pół roku będę musiał zwalniać pamięci, bo zabraknie mi miejsca na filmy offline z netflixa czy muzykę ze spotify. 

Tak więc zastanawiam się między Iphonem 7 128gb Jet black (tak, wiem, że się rysuje, od razu założę na niego folię 3mk na tył). Ten wariant kolorystyczny moim zdaniem wygląda fenomenalnie albo 8 64gb space gray (nie widziałem na żywo ale patrząc na recenzję wizualnie mniej mi się podoba).

Różnica w cenie, to 250 zł. Zakupu chcę dokonać w cortland ze względu na pewność pochodzenia sprzętu.

Sprzęt myślę, że na max 2 lata. Z bezprzewodowego ładowania nie korzystam.

Czy jest sens doplacać te 250 zł? Nie są to duże pieniądze i cena aż tak bardzo nie gra roli w tym przypadku.

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#2 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 października 2017 - 17:52

250zl ale możesz go później też drożej sprzedać, więc i tak ta kwota się zwróci. Jak tel na 2 lata, to nie ma znaczenia, który wybierzesz, bo w szybkości nie widać różnicy na codzień.

Pozdrawiam

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 939 postów
Napisano 14 października 2017 - 17:57

Ja bym wziął 8. Dużo lepszy procesor przede wszystkim. Z tego co słyszałem, bateria też trzyma lepiej. To ma znaczenie, szczegolnie jak telefon jest na dwa lata.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 19 października 2017 - 21:52

Jednak po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałem z wersji 128gb. W grę wchodzi 7 32gb czarny matowy/jet black albo 8 64gb. Jest sens tyle dokładać? 750 zł? 7-kę już miałem ale głupi zmieniłem na samsunga :(

Użytkownik rafal886 edytował ten post 19 października 2017 - 21:55

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#5 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 20 października 2017 - 05:38

Moim daniem jest sens dołożenia do ósemki.
Jest kilka powodów; dłuższy czas pracy na baterii, dłuższe wsparcie, więcej miejsca na dane, szybszy w działaniu i jeszcze parę innych drobnostek.

iPhone 11

#6 Lingerine

Lingerine
  • 166 postów

Napisano 20 października 2017 - 08:31

Również popieram dołożenie do 8, jak masz kasę to się nie zastanawiaj.

Nowszy model, jak napisał Kolega wyżej, to dłuższe wsparcie, lepsze parametry foto, lepsza bateria - lub przynajmniej lepiej zoptymalizowana pod system, no i oczywiście jak będziesz chciał sprzedać to więcej za niego weźmiesz.

Oczywiście zależy do czego go używasz, ale więcej pamięci też się przyda - 64 GB wydaje się optymalne pod tym względem. Chociaż dla niektórych i 128 GB będzie mało :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych