Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 7 - odchodząca farba.

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 kamiladamowicz

kamiladamowicz
  • 30 posts

Posted 11 October 2017 - 15:57

Siemka,

macie jakieś swoje uwagi na ten temat?

Czy komuś odchodziła farba z IP7?

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 11 October 2017 - 16:01

Widziałem kilka błyszczących jet black, w których odchodził lakier z obudowy. Oczywiście zostało to zakwalifikowane jako wada kosmetyczna nie mająca wpływu na funkcjonowanie urządzenia, więc wymiana w ramach gwarancji nie była możliwa.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 11 October 2017 - 16:19

Miałem iP7 Czarnego matowego i odpryskiwała mi farba. Mojemu koledze z pracy przytrafiło się to samo w dokładnie tym samym modelu. Jemu dodatkowo poza odpryskami zrobiły się takie biało szare kropki na całym tyle, jakby ktoś czymś prysnął i nie zmył.

Oboje dzień po dniu byliśmy w tym samym serwisie. U mnie nie uznano, bo używałem etui, u kolegi nie uznali bo nie używał etui. Śmiech na sali. Ponadto - jak napisał kolega wyżej. Może to i usterka kosmetyczna, która nie ma wpływu na działanie ale jest wynikiem złej technologii to raz a dwa, telefon za ponad 4kpln wyglądał jak znaleziony na ulicy. I to jest za przeproszeniem żenada przez duże Ż.

Edited by JacentyEsz, 11 October 2017 - 16:21.

#4 kamiladamowicz

kamiladamowicz
  • 30 posts

Posted 11 October 2017 - 16:21

Widziałem kilka błyszczących jet black, w których odchodził lakier z obudowy. Oczywiście zostało to zakwalifikowane jako wada kosmetyczna nie mająca wpływu na funkcjonowanie urządzenia, więc wymiana w ramach gwarancji nie była możliwa.

Chodzi mi o kolor czarny. 

Attached File  iphone7-black-select-2016_AV2.png   45.68KB   2 downloads
Popatrzyłem w internetach i posty o odchodzącej farbie są lutego. Czy dzisiaj kupując nowego iPhone'a też może się tak dziać?
Czy lepiej wziąć onyks, na którego mam strasznie mała ochotę?  :(

#5 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 11 October 2017 - 16:24

Tak, może. Apple nic nie poprawiło w tej kwestii. Mnie w Cortlandzie powiedzieli, że to dosyć częste w czarnym matowym. Ja, pomimo, że wielu kolegów ma i jest OK odradzam.

Edited by JacentyEsz, 11 October 2017 - 16:24.

#6 kamiladamowicz

kamiladamowicz
  • 30 posts

Posted 11 October 2017 - 16:28

Tak, może. Apple nic nie poprawiło w tej kwestii. Mnie w Cortlandzie powiedzieli, że to dosyć częste w czarnym matowym. Ja, pomimo, że wielu kolegów ma i jest OK odradzam.

Kurcze... A tak mi się spodobał ten kolor.

No nic... Trzeba bedzię poszukać czegoś innego - może ten onyks, ale jakoś odstrasza mnie to "szkło".. 

#7 Konewa71

Konewa71
  • 88 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 October 2017 - 16:35

Mam od stycznia czarny matowy noszę go w skórzanym etui Apple i wygląda jak nowy. myślę że w pewnej partii coś poszło nie tak i w niektórych są odpryski, w innych nie.Loteria.

#8 kamiladamowicz

kamiladamowicz
  • 30 posts

Posted 11 October 2017 - 16:47

Mam od stycznia czarny matowy noszę go w skórzanym etui Apple i wygląda jak nowy. myślę że w pewnej partii coś poszło nie tak i w niektórych są odpryski, w innych nie.Loteria.

No własnie czytam opinie innych i niektórzy piszą, że coś odchodzi, a inni, że nic.\

Może poszła jakaś wadliwa partia, jakiś zły stop i dlatego coś odchodzi? Na forum kilkanaście osób pisze, że mają i jest ok. :/ 

No i nie wiem, czy zaryzykować, czy nie? Co byście zrobili?

#9 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 11 October 2017 - 18:22

Mialem przez rowny rok matawa siodemke, uzywalem bez zadnego etuii ani szkla. Upadl mi wychodzac z samochodu z 5 razy, poza kilkoma odpryskami na rogach (wiadome asfalt to asfalt :P) byl w stanie bardzo dobrym. Nawet mi go apple wymienilo bo w ostatnim miechu gwary padl port linghtning. Zadnych odpryskow nie wiadomo skad. Imho dla mnie jest to najladniejszy iphone jaki powstal.

#10 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 11 October 2017 - 18:37

Ip7 black mat od 11 miesięcy. Noszony w bardzo różnych etui , od jakiegoś czasu bez niczego. Żadnych śladów, odprysków i innych niespodzianek. Jak poprzednik- najładniejszy iPhone w historii.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#11 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 11 October 2017 - 18:40

Co do wadliwej partii. Moja siódemka była wyprodukowana 3 miechy wstecz zanim ją kupiłem, kolegi 9 miesięcy. Raczej nie partia a jakaś dziwna loteria.

#12 kamiladamowicz

kamiladamowicz
  • 30 posts

Posted 11 October 2017 - 18:51

Ip7 black mat od 11 miesięcy. Noszony w bardzo różnych etui , od jakiegoś czasu bez niczego. Żadnych śladów, odprysków i innych niespodzianek. Jak poprzednik- najładniejszy iPhone w historii.

Mialem przez rowny rok matawa siodemke, uzywalem bez zadnego etuii ani szkla. Upadl mi wychodzac z samochodu z 5 razy, poza kilkoma odpryskami na rogach (wiadome asfalt to asfalt :P) byl w stanie bardzo dobrym. Nawet mi go apple wymienilo bo w ostatnim miechu gwary padl port linghtning. Zadnych odpryskow nie wiadomo skad. Imho dla mnie jest to najladniejszy iphone jaki powstal.

Co do wadliwej partii. Moja siódemka była wyprodukowana 3 miechy wstecz zanim ją kupiłem, kolegi 9 miesięcy. Raczej nie partia a jakaś dziwna loteria.

Kiedy je kupiliście?

Edited by kamiladamowicz, 11 October 2017 - 18:52.

#13 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 11 October 2017 - 19:02

Ja kupiłem 19 lipca 2017r. mój kolega jakiś miesiąc po mnie. Ja brałem z x-kom.pl on z Play. Nie mniej pamiętaj, że takich przypadków nie było dużo. Większość jest zadowolona. Tu, na forum poza mną chyba tylko 2 kolegów miało to samo.

#14 kamiladamowicz

kamiladamowicz
  • 30 posts

Posted 11 October 2017 - 19:28

Ja kupiłem 19 lipca 2017r. mój kolega jakiś miesiąc po mnie. Ja brałem z x-kom.pl on z Play. Nie mniej pamiętaj, że takich przypadków nie było dużo. Większość jest zadowolona. Tu, na forum poza mną chyba tylko 2 kolegów miało to samo.

Niby nie dużo, ale w magazynach mogą coś mieć, czy raczej poszło?
Ja kupie w T-Mobile albo na stronie Apple.

Edited by kamiladamowicz, 11 October 2017 - 19:28.

#15 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 11 October 2017 - 19:47

Kiedy je kupiliście?

W dniu premiery, wrzesien 2016

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users