Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone5s stracił płynność i zawiesza się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Demar

Demar
  • 1 postów

Napisano 08 października 2017 - 11:04

Cześć, mam problem z moim iPhone 5s. Kupiłem go około 3,5 roku temu. Długo działał bez zarzutów. W ostatnich miesiącach jednak znacznie spowolnił. Dziś zawieszał się przy uruchomionej tylko jednej aplikacji. Potrafi mieć znaczne opóźnienia w reakcji na dotyk oraz "zamraża się" nie chcąc nawet ukazać głównego ekranu, pozostając przy wyłączonym wyświetlaczu. Dodam, że jest to wersja 16 GB, z czego  2,3 GB jest wolne. Mam system iOS 9.3.4. Nie aktualizowałem już od dłuższego czasu, ponieważ aktualizacje zajmują dużo pamięci, a przy mojej małej pojemności robi to różnicę. Zastanawiam się czy aktualizacja mogłaby pomóc. Nie mam pojęcia w czym może być problem. A może to naturalny stan rzeczy po tylu latach użytkowania? Proszę o pomoc :)

#2 iFanatic

iFanatic
  • 95 postów

Napisano 09 października 2017 - 14:40

Cześć,telefon może być mocno zasyfiony,powinieneś wziąć pod uwagę zresetowanie całego telefonu,w innym przypadku rozważ też aktualizację,

#3 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 09 października 2017 - 14:58

Zacznij od przywrócenia telefonu do ustawień fabrycznych. Wyczyści i na pewno przyspieszy telefon. Z iOS 11 bym się wstrzymał bo nie chodzi na razie za dobrze z 5s. Oczywiście zrób sobie najpierw kopie zapasowa w iTunes albo icloud.

Użytkownik koliberek1 edytował ten post 09 października 2017 - 15:01

Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych