Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPhone 6s (iOS11) problem z pojawiającymi się niebieskimi prostokątami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 kijcunek

kijcunek
  • 1 postów

Napisano 06 października 2017 - 20:57

Tak jak w tytule, od wczoraj pojawiają mi się na ekranie niebieskie prostokąty. Zaczęło się to gdy moja dziewczyna coś sprawdzała na telefonie i nagle wyskoczył jej jakiś komunikat i miała 2 opcje do wyboru. Nacisnęła ten po lewej stronie. Zaznaczę, ze nie wie co tam było napisane, ponieważ akurat coś tam chciała kliknąć No i kliknęła właśnie na te opcje po lewej stronie. Szukałem trochę w ustawieniach ale nic nie znalazłem.
https://prnt.sc/gu6i3n
Dodam jeszcze, ze te prostokąty skaczą po całym ekranie. Tak jakby był to jakiś samouczek i pokazywał klikalne ikony.

#2 RomaszT

RomaszT
  • 91 postów

Napisano 08 października 2017 - 12:37

Witaj,

Najprawdopodobniej masz włączoną funkcję Sterowanie przełącznikami, możesz ją wyłączyć albo wciskając Home trzy razy (jeśli tak masz skonfigurowane), albo wchodząc w Ustawienia -> Ogólne -> Dostępność -> Sterowanie przełącznikami

Prawdopodobnie w tym samym dziale (Dostępność) masz włączone Skróty dostępności (czyli trzykrotne wciśnięcie Home) na kilka udogodnień i Twoja dziewczyna wybrała pierwsze z brzegu. Skróty dostępności możesz wyłączyć odznaczając wszystkie wybrane w ustawieniach.

Mam nadzieję, że to to i że pomogłem :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych