Chodzi o pracę z włączonym GPSem. 2-3 dni to będzie działać jedynie jako wyświetlacz godziny.
Piesza wycieczka w góry to u mnie jakieś 7-8 godzin. Śmiem twierdzić że AW nie zapisze nawet połowy przebytej trasy.
A próbowałeś?
Jeżeli masz ze sobą iPhone, a wybierając się w dłuższą trasę w góry to raczej wypada mieć tel, to AW korzysta z GPS-a w iP właśnie po to żeby oszczędzić baterię. IMO 8h wycieczki spokojnie wytrzyma, aż poszukam w historii bo wydaje mi się, że jakieś kilkugodzinne traski robiłem z AW.
Edit: odnalazłem - prawie 4h trasy w górach zapisane jako trening z mapką oczywiście, później jeszcze spacerowaliśmy w innych lokalizacjach (ale już bez zapisywania treningu), oczywiście nie pamiętam ile na koniec miałem baterii ale wg wskazań "Na nogach" zegarek miałem na ręce od 8 do 22. Także IMO trasę 8 godzin spokojnie zapisze, ale ile dłużej wytrzyma to już trudno powiedzieć.
Wydaje mi się, że jesteś w zdecydowanej mniejszości, ale masz szczęście, że Apple postanowiło stworzyć model prostokątny.
Obserwując ludzi wkoło mnie w chwili obecnej, na 6 zegarków, wszystkie okrągłe. Ja nie mogę patrzeć na mechaniczne zegarki o kanciastych krawędziach. Natomiast w elektronicznych modelach aż tak to nie razi. Mimo wszystko: tak jak koła zębate w mechanizmie zegarka tak i sam zegarek musi być okrągły.
Klasyczne zegarki - zdecydowanie okrągłe, bez dwóch zdań. Smart - tu prostokąt po prostu lepiej się sprawdzi, więcej użytecznej powierzchni, której przecież brakuje w tak małym urządzeniu a poza tym po co udawać, że jest to coś podobnego do klasycznego? Smartwatch to inna kategoria i może się rządzić swoimi prawami, ja tak to widzę 
Użytkownik douglas edytował ten post 09 lutego 2018 - 12:14